Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Fair Game


Valerie Plames position som CIA-agent avslöjades av Vita Huset med avsikt att smutskasta hennes make, ambassadören Joseph Wilson. Wilson skrev 2003 en artikel i New York Times där han menade att Bush-administrationen manipulerat information som hade med massförstörelsevapen att göra, för att på så sätt rättfärdiga invasionen av Irak.


Originaltitel Fair Game
Regissör Doug Liman
Manus Jez Butterworth, John Butterworth
Genre Drama, Thriller, Biografi, 2010-tal
Skådespelare Naomi Watts, Sean Penn, Noah Emmerich, Bruce McGill, Michael Kelly, Kristoffer Ryan Winters, Tim Griffin, David Denman, David Andrews, Adam LeFevre, Liraz Charhi, Khaled Nabawy, Jessica Hecht, Brooke Smith, Sam Shepard, Ashley Gerasimovich, Quinn Broggy
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1277
Filmnummer 80715

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av TimBuckley
Nu tycks dom komma på löpande band. Filmerna om USA:s underrättelsemanipulerade krigföring i Irak. Intressant då Doug Liman står bakom rodret i denna film är dessutom att filmen släpps ned str...   Läs mer »

Kommentarer


Bozze80
2017-11-28
En vidrig historia som i sig är värd mycket högre betyg än vad filmen får. Tyvärr blir den mest småputtrig och pratig, och i slutändan tämligen ointressant.
RustyFilm
2016-12-11
Filmen skildrar en av USAs politiska skandaler från tiden då Irakkriget pågick (alltså sann förebild). Jag tror man måste ha varit närmare den amerikanska nyhetsrapporteringen när det begav sig för att fullt uppskatta den här filmatiseringen. Det brister även för mycket i både manus och regi för att det ska engagera en oinsatt person som mig.
Murvel48
2016-10-14
En lite småtradig film men får en svag trea tack vare bra skådespelarprestationer.
Rele
2015-07-15
Bra biografi. Duktiga skådespelare. Inte så spännande men sevärd i alla fall. Jag ger en trea.
Krille80
2015-05-29
Jag minns när händelserna, som filmen baseras på, blev världsnyhet. Misstaget som man gör med denna produktionen är att det dröjer till en timmes speltid har avverkats innan man kommer till saken. Först då blir filmen intressant men då blir det aldrig bättre än OK. Så trots bra skådisar och insatser från desamma så kan jag inte ge denna film godkänt.
Powha
2014-08-18
Ämnet tilltalar mig inte, men bra prestationer från både Penn och Watts, personligen vill jag nästan ge filmen en etta.
kexchokladet
2014-08-03
Förhållandevis lågmäld gör denna verklighetsbaserade story riktigt sevärd.
Gröne_Orm
2014-05-10
Relevant ämne behandlas med varsamhet. Blir bara sådär lagom spännande.
92axha10
2014-02-09
Riktigt intressant och verklighetstrogen skildring om upptrappningen till Irakkriget. Fascinerande historia som är baserad på verkliga händelser. Penn och Watts övertygar i huvudrollerna. Rekommenderas till alla,
sawa
2014-01-01
Spännande! Jag hade inte läst baksidestexten och blev överraskad. Positivt överraskad!
Visa äldre kommentarer »