Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Familjen Persson i främmande land


Per Persson lämnade Sverige för 40 år sedan. Han fann kärleken i Pakistan med Shahmim fick han två döttrar, nu 24-åriga Zahra och 23-åriga Maria. Systrarnas önskan har alltid varit att flytta till Sverige. En dag kastar familjen loss och landar i en husvagn i Pers gamla hemtrakter utanför Hässleholm.


Originaltitel Familjen Persson i främmande land
Alternativ titel Displaced Perssons
Regissör Åsa Blanck, Johan Palmgren
Manus Åsa Blanck, Petter Brundell
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 128
Filmnummer 103819

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


mammene
2014-01-05
Så mycket värme och kärlek det fanns här, bara det är värt att visa och att man föjde familjen några år så helheten kom fram bättre. Två världar som möts och den ena blir omöjlig att leva i på grund av pappans svenska uppfostran av sina döttrar. När man byter värld stöter man på patrull även där, deras förhållningssätt till vad de möter och värmen till varandra är underbart att se.
robe_karlsson
2014-01-01
Starka känslor, otroligt att göra en dokumentärfilm av en historia som denna möjlig. Hantverket med det filmiska materialet däremot är slarvigt.
okidoki
2013-12-31
tänkvärt om livet.
altemark
2013-12-28
Bra ingångspunkt, intressant historia och värd att de följde dem så pass länge.
Zeds2003
2013-12-26
Tråkigt att människorna bakom denna film drog ner en bra historia. Voice-overn var något av de töntigaste jag hört och filmningen var.. tja, no comments. Men det var kul att se den och det var inga direkta döpunkter. Kunde dock gjorts mycket bättre!
KimEkberg
2013-03-07
förmodligen den sämsta dokumentärfilmen jag har sett i hela mitt liv. om man nu ens bör kalla det dokumentärfilm att klippa fram tystnader och roligheter ur sin kontext. riktigt slappt och poänglöst, lättköpt och insmickrande. riktigt vedervärdig grafik, och en berättarröst som känns hämtad ur ett UR-program för 4-6åringar. musiken framstod mycket som ett skämt, men det var den förmodligen inte. det var pinsamt att under tempoinvigningen se dokumentärsverige sitta och låtsas att det här är bra film. för det kan väl ingen tycka på riktigt hoppas jag? i så fall har filmmediet spelat ut sin roll.