Familjen Persson i främmande land
Per Persson lämnade Sverige för 40 år sedan. Han fann kärleken i Pakistan med Shahmim fick han två döttrar, nu 24-åriga Zahra och 23-åriga Maria. Systrarnas önskan har alltid varit att flytta till Sverige. En dag kastar familjen loss och landar i en husvagn i Pers gamla hemtrakter utanför Hässleholm.

Originaltitel | Familjen Persson i främmande land |
Alternativ titel | Displaced Perssons |
Regissör | Åsa Blanck, Johan Palmgren |
Manus | Åsa Blanck, Petter Brundell |
Genre | Dokumentär, 2010-tal |
Så mycket värme och kärlek det fanns här, bara det är värt att visa och att man föjde familjen några år så helheten kom fram bättre. Två världar som möts och den ena blir omöjlig att leva i på grund av pappans svenska uppfostran av sina döttrar. När man byter värld stöter man på patrull även där, deras förhållningssätt till vad de möter och värmen till varandra är underbart att se.
Starka känslor, otroligt att göra en dokumentärfilm av en historia som denna möjlig. Hantverket med det filmiska materialet däremot är slarvigt.
tänkvärt om livet.
Bra ingångspunkt, intressant historia och värd att de följde dem så pass länge.
Tråkigt att människorna bakom denna film drog ner en bra historia. Voice-overn var något av de töntigaste jag hört och filmningen var.. tja, no comments. Men det var kul att se den och det var inga direkta döpunkter. Kunde dock gjorts mycket bättre!
förmodligen den sämsta dokumentärfilmen jag har sett i hela mitt liv. om man nu ens bör kalla det dokumentärfilm att klippa fram tystnader och roligheter ur sin kontext. riktigt slappt och poänglöst, lättköpt och insmickrande. riktigt vedervärdig grafik, och en berättarröst som känns hämtad ur ett UR-program för 4-6åringar. musiken framstod mycket som ett skämt, men det var den förmodligen inte. det var pinsamt att under tempoinvigningen se dokumentärsverige sitta och låtsas att det här är bra film. för det kan väl ingen tycka på riktigt hoppas jag? i så fall har filmmediet spelat ut sin roll.