Fångad
Film Noir om en kvinna som gifter sig med en rik man men inte får det lyckliga liv hon trott. Det visar sig inte heller vara helt lätt att komma från sin man...

Originaltitel | Caught |
Regissör | Max Ophüls |
Manus | Libbie Block, Arthur Laurents |
Genre | Drama, Film-Noir, 40-tal |
Skådespelare | Robert Ryan, James Mason, Barbara Bel Geddes, Curt Bois, Frank Ferguson, Natalie Schafer, Ruth Brady, Art Smith, Vicki Raw Stiener, Sonia Darrin, Ilka Grüning, Jimmy Hawkins, Bernadene Hayes, Virginia Hunter, Manfred Inger, Pamela Mason, Ann Morrison |
Riktigt bra upplägg och skådespelarna gör ett bra jobb, men jag gillade inte klippningen som gör allt för tvära tidshopp, och som inte låter karaktärerna andas.
Bra laddning, och en väldigt bra Bel Geddes i huvudrollen. Föredrar Ophuls amerikanska filmer framför hans europeiska.
fotot är briljangt. robbie ryan ryslig. bra skildring av pengarnas roll i samhället.
Vackra miljöer och vackert foto men en inte helt engagerande historia. Mason slösas bort lite i en ganska svag roll. Betyg 6.1
Är ju eld och lågor över fotot och scenografin stundtals men bara stundtals. I helhet är det ändå inte bara ännu en film om att kärlek är viktigare än pengar utan det finns någonting större som gnager men inte riktigt blommar ut, förmodligen för att man inte alltid får som man vill i filmfabriken. Känns oväntat peppigt att snart få se mer Ophüls, och att förhoppningsvis få omvärdera Bröllopsgåvan.
Nja, inte en av Ophuls bättre. Storyn lämnar en del i övrigt att önska och slutet är abrupt och otillfredsställande. En svag trea.
Snyggt foto och hyffsade skådespelarinsatser. Något som saknas i handlingen och är en aning ointressant vilket gör att den inte får mer än en trea. Godkänd.
PS. Ophüls kastades in i sista stund i detta filmprojekt som påbörjats av andra. Det är kanske en del av förklaringen till att filmen inte når upp till precis samma klass som man är van vid när det gäller denna demonregissör. DS.
Som vanligt i Ophüls filmer är fotot och scenografin av yppersta klass. Däremot är själva storyn inte så intressant eller engagerande. Bäst bland skådespelarna är Robert Ryan som Smith Ohlrig.
Förvisso ett underbart kameraarbete och foto överhuvudtaget stundtals, men intrigen blir aldrig riktigt lika intressant och medryckande som Brev från en okänd kvinna. Tekniskt sätt finns det alltså inte mycket att klaga på men jag kan tyvärr inte ge mer än en stark trea.