Fåret Shaun - Filmen

En dag ställer fåret Shaun till det ordentligt. Hans rackartyg gör så att bonden blir inlåst i en husvagn och det vill sig inte bättre än att den plötsligt rullar iväg ända till den stora staden. Shaun, Bitzer och flocken bestämmer sig för att lämna gården och försöka rädda honom.
Originaltitel | Shaun the Sheep Movie |
Regissör | Mark Burton, Richard Starzack |
Manus | Mark Burton, Richard Starzack |
Genre | Komedi, Animerad, Familjefilm, Äventyr, 2010-tal |
Skådespelare | Justin Fletcher (röst), John Sparkes (röst), Sean Connolly (röst), Omid Djalili (röst), Richard Webber (röst), Kate Harbour (röst), Tim Hands (röst), Andy Nyman (röst), Simon Greenall (röst), Emma Tate (röst) |
Underbar! Så rolig, tokig... Aardmans filmer är fenomenala.
En något oförtjänt bortglömd lillebror till Wallace and Gromit filmerna. Även här bjuds det på fartfylld underhållning, en stor dos charm och mycket humor. Visst är det lite mer av en barnfilm, men en mycket välgjord sådan.
En Bra barn film som gör en glad. Enkel Story och även en del vuxenreferenser. Sevärd och en självklarhet i barnhyllan
Haha, min mamma älskar allt med fåret Shaun, men jag är nog mer tveksam...
Så grym rolig och tokig film!! Uppskattades av mig och sambon!
Den är faktiskt skit rolig till både vuxen som barn, tycker man om "Mr. Bean och Wallace & Gromit" så är Fåret Shaun precis lika bra, då det är lite av samma typ av roliga ljud, exemplariskt minspel samt skojiga äventyr bakom som är själva grejen även till denna succé. En annan positiv sak är avkopplingen då man slipper stress, skrikande och konstant tjat för en gångs skull! Det är faktiskt väldigt skönt ibland. Dock är den 30 min för lång hade räckt med 60 min, men annars finns inget att klaga på.
Många detaljer och tokiga upptåg. Fyraåringen kan titta flera gånger om dagen - och jag med!
En intressant film för barn som inte lärt sig prata. Här finns får som ser ut som gosedjur, färger, musik, dans och fåniga läten. Men hur ska barnen hålla sig vakna i 81 minuter och varför tror Filmtipset att jag ska sätta en trea?
En otroligt charmig barnfilm som även passar de vuxna. Filmskaparnas sinne för detaljer och idérikedom sprudlar genom filmen. Några små partier upplevdes något långsamma, det är dock inget som sänker betyget som helhet. 4-.
Varje gång jag zappar mellan TV-kanalerna och Tv-serien med Fåret Shaun dyker upp så blir jag kvar och fastnar framför denna underbar serie. Men så är det också gänget bakom Wallace och Gromit som skapat denna serien. Denna film gör mig inte besviken utan jag får det jag önskar. Kanske gör sig Fåret Shaun bäst i kortare avsnitt men detta är ändå väldigt bra, roligt och sevärt.