2.6

Farsan

Utanför Jörgens Cykel sitter tre vänner. Jörgen är rädd för att bli lämnad, Juan oroar sig över hur labradoren mår, men Farsan, han är förträfflig. Han är snygg, lagar den godaste maten och vet vad en kvinna behöver. Snart ska han bli farfar också, till en perfekt liten pojke. Det är helt säkert. Men när han ger sig ut på jakt efter en härlig farmor är det inte mycket som går enligt planerna.

Originaltitel Farsan
Regissör Josef Fares
Manus Josef Fares, Torkel Petersson
Genre Komedi, 2010-tal
Skådespelare Jan Fares, Hamadi Khemiri, Nina Zanjani, Juan Rodríguez, Torkel Petersson, Anita Wall, Jessica Forsberg, Marie Delleskog, Kjell Wilhelmsen, Deborah Fronko, Marisol Hume Eriksson, Yu Yankai

Skapad 2019-11-12 av frienatic
Farsan filosoferar fundersamt om familjeförhållanden för att försöka framkalla fnitter och förlossa skrattsalvor. Gapet förblir tyvärr stängt då skratten tappas bort någonstans mellan sömn...   Läs mer »

NoWireHangers
2024-08-25
Fares försöker göra mer drama jämfört med Jalla Jalla och Kopps och det funkar väl sådär. Det är också rätt många stories samtidigt så det blir lite fragmenterat. Storyn med den fejkade graviditeten känns rejält krystad. Andra delar funkar lite bättre. Det är ändå en småtrevlig film och några roliga sekvenser finns. Salladsscenen som andra nämnt är riktigt kul. Svag trea.
Nalleman
2018-12-29
Lite småroligt här och där men inte så mycket mer.
Portugallien
2018-05-05
2018-02-14
Nja något klyschig, funkar inte enligt mig!!
Ful_fisk
2017-10-04
Nja... Filmen är varm och sympatisk och är på många sätt trivsam, men den är också klichétyngd och halvtaskig på stora håll. Förvånande nog fungerar filmens seriösare scener bättre än de komiska, främst scenerna med Juan Rodriguez och hans hund. Graviditetsbluff-intrigen känns som något man sett tusen gånger och det var inte särskilt bra ens första gången, och Torkels intrig passade inte riktigt in (även ifall Torkel själv alltid är sevärd). På det stora hela är detta en ganska fin berättelse, men manuset hade verkligen behövt mer bearbetning för att få ut klichéerna och få bättre flyt i det hela. Och så förstås Mammas pojkar-problemet, med en marknadsföring som visar en betydligt gladare film än den lite dystra slutprodukten.
Magduz
2017-02-13
Salladsscenen är filmens enda ljuspunkt.
2016-10-28
Bland det larvigaste jag sett! Kan inte begripa hur Anita Wall kunde ställa upp på skiten!
Ghostface
2015-02-26
Trots filmens aningen futtiga upplägg så är ändå filmen fylld av sympatiska och varma karaktärer och det är något Fares har lyckats med tidigare.
2015-01-02
Detta var minst sagt en problematisk filmupplevelse för mig. Jag avskydde alla scener med Jan Fares som spelar Baba(Farsan). Plågsamt usel skådespelare i en helt ointressant karaktär. Jag fattar inte hur Josef Fares tänkte för i denna film har han två suveräna upplägg för två filmer jag gärna hade sett. Dels har vi det unga paret som inte kan få barn och dels har vi Torkel Petersson roliga och underhållande del om hur en man ska vara. Var Josef Fares skyldig sin pappa(Jan Fares) pengar, eller? 1+
larsen1976
2014-11-26
Undvik.. enda bra är ju Zanjani...