Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Fartfeber


Gunnar och Ulf, "Kina" kallad bor grannar. Båda lever i en fattig tillvaro. Medan Gunnar är mer tillbakadragen och blyg har Kina utvecklats till en småtjuv och rånare. Gunnar lockas så småningom med på sattyg av ligaledaren Kent och hans gäng. Vållade stor censurdebatt och klipptes med 3 minuter och 18 sekunder, på grund av; tal om fördelarna med homosexuellt leverne, hångel med bröstsmekning, halvklädda ungdomar, rånöverfall och berusning.


Originaltitel Fartfeber
Alternativ titel Fartsfeber
Regissör Egil Holmsen
Manus Egil Holmsen, Nils Idström
Genre Drama, Kriminalare, 50-tal
Skådespelare Erik 'Bullen' Berglund, Sven Lindberg, Stig Järrel, Arne Ragneborn, Erik Strandmark, Håkan Serner, Arne Källerud, Torsten Lilliecrona, Britta Brunius, Sven-Axel Carlsson, Harriett Philipson, Erna Groth
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 70
Filmnummer 17488

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Redheaded
2019-02-11
Oj, jag håller med om att detta var lite chockerande! Riktigt bra tempo bitvis, även om det blir lite krystat ibland... Stig Järrel som tuff polis var ju som en våt dröm... Jisses! 😳Han var sannerligen med alldeles för lite! Annars en ok film.
emilstjernholm
2016-01-19
Underhållande om ungdomar på glid. Snyggt foto av Sten Dahlgren.
yrkeschaufföre
2008-10-24
Jobbigt att vara på glid... bli inte det?
HerrArne
2008-08-13
Repliker som: Gunnar är inget gangsterfrö!
Caltha
2007-05-21
ujujuj vilken katalog över aktiviteter ungdom på glid kan ägna sig åt: sno bögar, dansa ringdans, kvadda bilar, pantsätta arvegodset, titta på buskis, köpa porrtidningar... jag är faktiskt riktigt chockad över hur grov och explicit filmen är med alla torskar och hallickar, särskilt med tanke på hur otroligt mesig Raggargänget är, som ändå är tio år senare. Den Genet-citerande braten är rätt charmig, den blonderade bruttan är också rätt tuff (man undrar varför hon inte bara snor bilar själv när hon är bättre på det än killarna hon försöker övertala?), frisyrerna är imponerande och söderslangen skojig. Synd bara att filmen totalt saknar dramaturgi, tajming och ljudkvalitet...
andmoreagain
2006-09-07
Det som räddar filmen från undergång är den sedvanligt coole Arne Ragneborn med repliker som "Svik dina kompisar! Då går det bra för dig i livet!" Annars är den tarvlig med ovanligt dåligt ljudarbete.
mumiemonstret
2006-09-04
Vilken dålig eftersynkning... Replikerna hörs klockrent men inga ljudeffekter. Man förstår att producenten heter "Svensk TALfilm".
magenta
2006-08-17
ojoj, vi är alla dömda sen födseln. du ska straffas för din uppfostran
tl
2006-08-01
Hårdaste kidsen någonsin. Bilstölder och högläsning av Jean Genet. Fantastiskt.
knutsson
2005-01-28
Den kanske enda svenska ungdomsfilm som faktiskt funkar. Egentligen inget filmiskt mästerverk men får ett högt betyg för att vara en sådan banbrytande föregångsfilm i sin genger.
Visa äldre kommentarer »