Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Farväl Falkenberg


Fem barndomsvänner som har vuxit upp till unga män. David som längtar efter att vara barn igen och Holger som för alltid vill stanna kvar. De två bästa vännerna flyr ut till skogen och havet, undan framtiden. Jesper återvänder ständigt hem utan att någon lägger märke till honom, Jörgen vill finansiera sin nya cateringfirma ?Frukost på sängen? med stuginbrott och John som alltid är på dåligt humör men tycker att bacon gör honom glad. Vuxenlivet hägrar vid horisonten, men alla kommer inte att nå ända fram.


Originaltitel Farväl Falkenberg
Alternativ titel Falkenberg Farewell
Regissör Jesper Ganslandt
Manus Jesper Ganslandt, Fredrik Wenzel
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Holger Eriksson, David Johnson, John Axel Eriksson, Jesper Ganslandt, Jörgen Svensson, Rolf Sundberg, Ulla Jerndin, Per-Ola Eriksson, Helena Svensson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 5656
Filmnummer 45054

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av Mindjive
Farväl Falkenberg” av Jesper Ganslandt utspelar sig i den lilla småstaden Falkenberg på Sveriges västra kust. Det är mitt i sommaren och livet går sin gilla gång. Filmens handling kretsar fra...   Läs mer »

Skapad 2019-11-29 av crawler
Fem grabbar har växt upp tillsammans i Falkenberg. De barn de en gång var har sakta men säkert förvandlats till unga män. De går på tomgång. Staden är för liten. De suger näring ur sitt kol...   Läs mer »

Kommentarer


Dele
2024-03-17
Det finns moment här jag gillar, när text och musik klaffar men överlag så blir detta, för mig, alltför iscensatt och inte särskilt organiskt. Jag känner inte särskilt mycket.
Albion
2024-03-16
Omoget, busigt och lekfullt men det funkar inte för mig. Bäst är Marit Bergmans låt när slutvinjetterna rullar. Betyget blir en stark 1;a, 1+
BarryHero
2020-03-23
Påminner en del om De ofrivilliga som dock kom efter den här filmen med naturligt skådespeleri där alla skådisar använder sina riktiga namn. Filmen står och stampar lite till en oväntad twist sker och frågan är om inte filmen är bättre vid en andra titt när man vet vad som väntar. Fint och opretentiöst bildspråk och bra bakgrundsmusik.
hsimpson
2019-07-20
Fult foto, oengagerande och allmänt illa.
Rai
2017-09-29
Speciell film i dokumentärmiljö, men som inte riktigt når fram, utan den segar på tills den slutar, utan att det egentligen inte hänt mer att en av vännerna trillar av pinn så att säga. Tyvärr, jag skulle vilja ge filmen ett högre betyg men mitt samvete säger NEJ!
Barneyk
2016-02-16
Det är massa här som är bra, mycket naturligt skådespeleri och det stora i det lilla på många sätt. Men inte på ett sätt som tilltalar mig och inte med karaktärer jag empatiserar, sympatiserar eller engagerar mig i.
#54
2015-11-22
Halvintressant.
fukced
2015-04-09
bra eller inte, den värker i hjärtat.
Jompalompier
2015-03-02
Speciell och härlig med ett, emellanåt, fint foto.
oell
2014-10-22
se The Boys from Fengkuei istället
Visa äldre kommentarer »