Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Female Convict Scorpion: Jailhouse 41


Den bångstyriga och tystlåtna kvinnliga fången "Skorpionen" ogillas både av fångvaktarna och medfångarna. Under en rutintransport lyckas hon och några andra fångar slå sig fria. Flykten till civilisationen går genom ett surrealistiskt japanskt landskap och förlöper inte utan problem.


Originaltitel Joshuu sasori: Dai-41 zakkyo-bô
Alternativ titel Scorpion: Female Prisoner Cage #41
Regissör Shunya Ito
Manus Tooru Shinohara
Genre Drama, Thriller, Kriminalare, 70-tal
Skådespelare Meiko Kaji, Fumio Watanabe, Kayoko Shiraishi, Yuki Arasa, Hôsei Komatsu, Hiroko Isayama, Yukie Kagawa, Gôzô Sôma
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 195
Filmnummer 10685

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Zebulonm
2017-10-01
Inte i närheten av ettans klass. Det som höjer den från tvåa till trea är Meiko Kaji...
Mat1az
2016-12-07
Klara Kurosawa vibbar. Och självklart har Tarantino kollat på denna och tagit inspiration till Kill Bill, tillsammans med hundratals andra filmer. Det är en klart intressant film med starkt bildspråk, den gjorde mig illa till mods flera gånger. Det jag har svårt för är den här typen av överemotionellt teaterskådespel. Men det är en händelserik film som håller intresset uppe med flera uppseendeväckande scener och snyggt foto. Ska försöka få tag på den första filmen också.
jingoo
2016-11-25
I mitt tycke ännu bättre än första filmen och en perfekt uppföljare. Blir till en slags tragisk road trip med kvinnorna på rymmen, där skorpionen både är ett händelse-nexus och observatör. På detta sätt påminner filmen om diverse Kurosawa/Leone-filmer där Meiko Kaji spelar den tysta främlingen-rollen som man inte riktigt vet vad hon ska hitta på härnäst. Filmens artsy-stil gillar jag. Den balanserar mellan riktigt obehagliga scener och underhållningsvåld. Den känns kompromisslös och ibland väldigt obekväm, vilket får den att stanna i minnet. Slutscenen känns tyvärr som en liten parentes.
BrutusBeefcake
2016-02-11
En hel del fantastiska scener höjer denna till en trea, men det är så långt ifrån att vara lika bra som första filmen. Ganska så oengagerande resa på det stora hela som vägs upp av enstaka saker samt att slutet ändå är bra, tyvärr är slutscenen alldeles för kort och hämnden känns inte alls lika ljuv. Ytterst nära en tvåa. (7-/15)
Zzooouhh
2014-11-26
mästerverk!!!!
Korben_Dallas
2014-10-11
Ögonen
Gordyal
2010-09-17
Kaji är hårdare än stål, och intentionerna är hur goda som helst. Dessvärre blir det mest skrikigt och enerverande, och det serietidningsinspirerade (som var så bra i föregångaren) blir mest krystat och pretentiöst. Vill sätta en trea, men kan inte. (6+/15)
BlackJim
2010-05-23
Göta kanal är coolare än det här.
foppa99
2010-01-30
handlingen e det enda svaga.. men då sätter ju tittaren fokus på rätt saker: stil, bildspråk o div teknikaliteter.. o allt det är skitsnyggt.
Cumlin
2009-08-02
Riktigt bra, håller samma klass som ettan om inte mer. Det negativa är väl bristen på Female Fury. Meiko Kaji var ovanligt snäll med tanke på vad hon utsattes för ^^
Visa äldre kommentarer »