Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Ficktjuven


En ficktjuv råkar stjäla en topphemlig mikrofilm och jagas av hemliga agenter.


Originaltitel Pickup on South Street
Regissör Samuel Fuller
Manus Samuel Fuller
Genre Thriller, Film-Noir, 50-tal
Skådespelare Jean Peters, Richard Widmark, Thelma Ritter, Richard Kiley, Murvyn Vye, Willis Bouchey, Milburn Stone
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 307
Filmnummer 9127

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


ItalyErik
2023-01-24
Tät thriller. Se den!
hsimpson
2020-12-31
Dra mig baklänges vilken liten film! Och vilken överraskning! Jag trodde inte att jag skulle gilla Fuller, men detta får mig verkligen att vilja se mer. Stabil fyra.
C12
2017-10-22
Det hade kunnat bli riktigt bra. Men man tappade tempo rejält i mitten, och denna kärlekshistoria som helt förstörde filmen till en mycket svad trea.
myslas
2016-12-31
En dag önskar jag se en Samuel Fuller-film där han får ihop allting. Det verkar som om varenda film jag sett av honom har delar som är fantastiska men sedan finns det alltid någonting stör. Finns dock inget som kan ta ifrån Thelma Ritters enastående prestation här.
Ful_fisk
2016-08-30
Bra spion-film som tar en rätt fattig anti-kommunist-intrig och blåser liv i den med snyggt bildspråk och lysande skådespelare. Jean Peters imponerar starkt, men jävlar vad Thelma Ritter var bra i denna! Har aldrig sett henne göra dåligt ifrån sig, men den här filmen har en enastående scen (alla som sett filmen lär förstå vilken jag menar) där Ritter verkligen utför stordåd. Filmen har ett par till scener som verkligen fängslar, men helheten saknar ändå lite väl mycket spänning för att fyran ska tas hem helt och hållet. Men Ritters "stordåds-scen" kommer jag aldrig att glömma.
jingoo
2016-03-06
Svävar mellan en trea och en fyra. Snygg film noir med täta scener och Thelma Ritter är ju jämrans bra. Håller med om att kommunistintrigen är svag och mikrofilmen är mest en MacGuffin. Det blir blandade känslor när det gäller kärleksaffären mellan Widmarks och Peters rollfigurer. Uppenbarligen gillar hon att behandlas som skräp. Den första scenen mellan dom i hamnkåken känns ganska vidrig men man tror på att dom utnyttjar varandra bägge två. Sedan verkar det hela utvecklas till något mer, men här önskar jag att man hade varit mer tydlig i berättandet om varför de fattar tycke för varandra. Hursomhelst, en bra film.
Barneyk
2015-11-26
Kommunist-tramset drar ner det hela lite men annars är den rätt klurig, trevlig och småspännande med flera riktigt snygga scener!
Hypostas
2015-10-24
Otroligt välgjord, snygg och spännande film noir. Egentligen vill jag sätta en fyra men vår misogyna antihjälte, spelad av Richard Widmark, är så fruktansvärt vidrig att det riktigt kryper i kroppen på mig varje gång han interagerar med sin "muffin", och det gör att jag måste sänka betyget till en trea.
Lillaprinsen
2015-09-17
En film som exploderar i 1½ timme.

2015-03-13
en 4a för tillfället då jag såg filmen för att hålla mig från sömn(vända tillbaka dygnet från semester). Var hur trött som helst men filmen lyckades hålla mig kvar. Ska se den igen snart i bättre tillstånd med en scotch i handen:)
Visa äldre kommentarer »