Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
4.2
av 5

Fight Club


Vår berättare lever ett vanligt liv och hatar det. En dag träffar han Tyler Durden som anser att det bara är genom smärtan och kampen som en man kan känna att han lever. Tillsammans startar de en hemlig klubb där unga män får utlopp för sina frustrationer genom slagsmål.


Originaltitel Fight Club
Regissör David Fincher
Manus Jim Uhls
Genre Drama, Thriller, 90-tal
Skådespelare Brad Pitt, Edward Norton, Helena Bonham Carter, Meat Loaf, Jared Leto, Zach Grenier, Richmond Arquette, David Andrews, Tim DeZarn, Ezra Buzzington, Thom Gossom Jr, Peter Iacangelo
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 42555
Filmnummer 76

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av connya
Av någon anledning tänkte jag se den samtidigt bioauktuella tarzan istället för figt club eftersom jag tyckte att affischen såg så tråkig ut. Att regissören David Fincher gjort Seven och The G...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av
“The things you own ends up owning you” Detta citat är sagt av Tyler Durden, spelad av Brad Pitt i filmen “Fight Club”. Den meningen skulle passa bra in när man beskriver vad denna film spelar ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-20 av Tastyburger
Fight club är en skrämmande, omskakande och faktiskt stundtals komisk thriller av David Fincher. Filmens huvudperson lider av kronisk sömnlöshet, han plågas av sitt meningslösa liv och fyller si...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av fejs
Fight Club är en film som får dig att tänka till. Hur lever du ditt liv egentligen? Filmen handlar om en ung man , Jack (Edward Norton), som har ett trist kontorsjobb. Hans liv är så tråkigt at...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av Ola_Schubert
Det är välkänt att Fight Club är en bra och omskakande film, så: Varför bidrar jag med ytterligare en recension när det redan finns sex stycken? Och: Varför bryr jag mig överhuvudtaget om att...   Läs mer »

Skapad 2019-12-05 av alexandero
För att gå rakt på sak: Fight Club är ett mästerverk som på ett genialiskt och mycket välgenomtänkt sätt ransakar hela vår livsstil. Det är en film som skrämmer oss med vad som kan hända ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av souldepression
Det här är en film som är lite bättre än \"superbra\". Det är en tanke bakom, och det märks i filmen och höjer den. Filmen kritiserar/varnar för vårt sätt att leva ett sorts ekorrhjulsliv...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av soderbaum
Fight Club är troligen en av 90-talets mest kontroversiella och omtalade filmer, jämförbar med klassiker som Rebell i bojor och Mandomsprovet. Det ligger en mycket mörk, satirisk humor över handl...   Läs mer »

Kommentarer


vonadel
2021-07-09
Bör ju nästan har sett denna när det begav sig, men är inte helt säker. Såg den iaf nu "igen", och vet inte, är inte lika så impad som de flesta andra. En film man "ska" tycka väldigt mycket om. Kanske att tiden rusat ifrån den lite trots allt. Men, en helt ok film ändå. Helst mot slutet. 6/10
MovieNerd
2020-06-14
En av den moderna filmens stora vattendelare, personligen kan jag inte uttrycka någon annan känsla än fascination. Fantastisk!
djonipony
2020-01-19
Höjer fr 1a till en svag 3a efter omtitt
dudson
2019-03-16
Verkligen en Fincher film då allt verkligen ställs på sin spets" Skum story då allt verkligen smälter in i varandra & extremt snygga mörka skugg färger som Finch är känd för. Det man kommer ihåg med filmen är det nedgågna skabbiga huset samt Brads gökande. Sen är såklart slutet en given förebådelse vad som skulle hända 9/11 då man ser 2 skyskrapor falla samman. Och såklart det är ingen random slump"
Pi-R
2018-12-25
Jag erkänner att har lite svårt för de här nittiotalsrullarna som är så tokhöga på sin egenkänsla av coolhet (Pitts KLÄDER överspelar t.ex. värre än hjältinnan i ett 1920-talsmelodram).Och det blir dessutom ännu mer påtagligt, i jämförelse med boken,som i princip inte åldrats alls. Samtidig går det på inget vis att förneka att skådespelet (främst Nortons) och foto är riktigt starkt, och Finchers genuina hantverk syns ju. Av hans fyra tidigaste sevärda filmer (alltså inte inräknat Alien 3), så har dock Fight Club åldrats sämst.
Paramis
2018-11-30
Wow ! Vilket flum, enda behållningen var Meatloaf. Den var säkert supercool när den kom, nu är det mest töntigt. Se den fantastiska "The Game" istället.
Qhorinhalfhand
2018-09-19
En genialisk och extremt genomtänkt film. Den känns väldigt lång andra gången man ser den och det är nästan intressantare att spekulera i filmens budskap än att faktiskt kolla på filmen, men det höjer bara betyget på filmen ännu högre. Solklar femma.
sawa
2018-03-19
Intressant plot fast kanske lite väl skruvad. The first rule of Fight Club is: you do not talk about Fight Club.
Rai
2017-11-16
Helt ok...

2017-08-20
Den originella idén och skådespelarnas insatser höjer betyget lite men den färdiga filmen kunde ha blivit en aning bättre. Men den är ändå väldigt bra.
Visa äldre kommentarer »