Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.6
av 5

Filip & Fredrik presenterar Trevligt folk


Som första afrikanska lag någonsin har Somalia precis anmält sig till bandy-VM. De unga spelarna bor dock inte i Somalia. De bor i Borlänge. Och ingen av dem har någonsin stått på ett par skridskor. VM i Sibirien börjar om sex månader. Någon tycks ha tänkt väldigt långt utanför boxen.


Originaltitel Filip & Fredrik presenterar Trevligt folk
Regissör Karin af Klintberg, Anders Helgeson
Manus Karin af Klintberg, Anders Helgeson, Filip Hammar, Fredrik Wikingsson
Genre Dokumentär, 2010-tal
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1077
Filmnummer 114551

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Ful_fisk
2020-05-06
Härlig feel good-film som nog hade varit dunderlökig ifall den varit fiktiv, men nu är det ju faktiskt en dokumentär. Den dramaturgiska uppbyggnaden gör dock filmen en smula förutsägbar, men samtidigt är insikten i vardagssvenskens smygrasism fascinerande, och det färgstarka persongalleriet går knappast att värja sig mot heller. Fan vad jag garvade när Billy Tang gjorde entré! Allt som allt en riktigt trevlig film.
mahasarakam
2018-01-06
Töntigt och förljuget om ett försök till integration.
yrkeschaufföre
2017-09-14
Jag tycker att den har väldigt lite med F&F men den är ganska intressant även om jag tycker att den känns halvfärdig.
Christofer
2017-02-26
Såg Deluxe-versionen på Dplay. Riktigt underhållande och varm. Fantastisk klippning. F&Fs redigerar är proffs. Dessutom var ju Billy Tang och Patrik Andersson halva grejen på egen hand.
johansjosten
2016-12-26
af Klintberg är ju ett geni alltså.
dafreakish
2016-12-19
Fullständigt underbar dokumentär om integrationsprojektet Somalia bandy. Filip och Fredrik har arbetat fram en hjärtevärmande film om mänsklighet och viljan att förändra synen på invandring och integration. Det griper tag när spelarna berättar sin bakgrund och när den underbara sponsoren berörs av projektet. En viktig film som återskapar tron på mänskligheten när den som allra mest behövs.
Muhammed
2016-11-14
Välgjord och bra komponerad dokumentär. Dessutom lockar den till leenden och skratt!
a9davhar
2016-07-19
En bra berättad historia.
Raimo_1985
2016-04-20
Mycket bra film och framförallt mycket bra integrations-projekt! :) Folk som gör något. Något jag själv knappast kan påstå att jag gör.
F-M-J
2016-02-29
Kittlade i kroppen innan jag skulle se denna, kändes som materialet och upplägget skvallrade om succé. Tyvärr blir dokumentären halv-intressant trots bra karaktärer och grundstory. Vad Filip och Fredrik gör i dokumentären fattar jag inte riktigt, dem faller mest in som ett onaturligt inslag.
Visa äldre kommentarer »