Filth and Wisdom
Filmen följer tre personer i London som strävar efter att hitta en plats i samhället där de både kan trivas och överleva. A.K, sångare i Ukraina-punkarna Gogol Bordello. Han tjänar pengar genom att piska män som betalar för sadomasochistiskt sex. Holly studerar balett men börjar arbeta på en strippklubb för att försörja sig. Juliette jobbar på apotek där hon stjäl tabletter. Hon drömmer om att hjälpa svältande barn i Afrika. Kring dem finns sexkunder, en indisk apotekare med stor familj, strippor och en blind poet.

Originaltitel | Filth and Wisdom |
Regissör | Madonna |
Manus | Dan Cadan, Madonna |
Genre | Drama, Komedi, Romantik, 2000-tal |
Skådespelare | Eugene Hutz, Vicky McClure, Holly Weston, Richard E Grant, Inder Manocha, Stephen Graham, Shobu Kapoor, Ade, Francesca Kingdon, Elliot Levey, Hannah Walters, Olegar Fedoro |
Nej, det här föll inte mig på läppen. Berättandet når inte riktig fram utan det känns mest småstelt, konstruerat och distanserat.
riktigt bra, måste jag säga
En stark 3:a och det är helt och hållet Eugene Hutz och Gogol Bordellos förtjänst. Ett stråk av Kusturica över filmen.........
Underbart att se Eugene Hutz, Stephen Graham och Vicky McClure i samma film. Egentligen skulle jag nog säga att den är en trea, men bara för att Eugene är med så får den en fyra av mig.
Not sure if weak five or just strong four, men jag sätter en femma. Väldigt bra film, väldigt speciell indeed. Detta ger en fyra. Att sedan huvudpersonen är sångaren i det fantastiska bandet Gogol Bordello är ju inte helt fel och höjer den ytterligare. Mycket bra film!
Känns som att Madonna borde hålla sig till musiken, det blir lite bajsnödigt när hon ska ge sig på en artsy film liksom. Nae. Några roliga scener, men annars var det bara Eugene Hütz samt Gogol Bordello som gjorde den sevärd.
Madonna, har jag stor respekt som affärs/pr-geni. Just därför har jag lite svårt för hennes film som ska kännas "äkta". Dock mycket bra skådespelarinsatser på sina håll, en tvåa.
Nja den räcker inte hela vägen... AK som karaktär lyfter hela filmen, de andra blir liksom lite bleka i förhållande till honom. Men en stark trea bli det iallafall. och det är Eugene Hutz förtjänst!
Härlig känsla, ungefär den samma som i Wristcutters. Den sticker ut.