Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Final Destination


I en vision såg han sina kompisar dö i en flygkrasch. Han försöker hindra dom från att flyga men de börjar dö en efter en på ett mystiskt sätt.


Originaltitel Final Destination
Regissör James Wong
Manus Jeffrey Reddick, Glen Morgan, James Wong
Genre Skräck, 2000-tal
Skådespelare Devon Sawa, Ali Larter, Kerr Smith, Seann William Scott, Kristen Cloke, Amanda Detmer, Chad Donella, Tony Todd, Daniel Roebuck, Roger Guenveur Smith, Brendan Fehr, Forbes Angus, Robert Wisden, Barbara Tyson, Larry Gilman, P Lynn Johnson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 7753
Filmnummer 168

Recensioner

Skapad 2019-12-08 av Rollywood
Final Destination är en mystisk, skrämmande och något udda science fiction-thriller som i huvudsak handlar om döden. En historia som inte liknar någon annan man stött på tidigare och som erbjud...   Läs mer »

Skapad 2019-11-11 av
En skolklass får förmånen att åka på en klassresa till Frankrike. Väl på planet som skall ta dem till Paris så somnar Alex, spelad av Devon Sawa. I en dröm så ser han hur flygplanet de alla ...   Läs mer »

Skapad 2004-04-27 av cineasten89
En väldig stilfull och intressant film om att Döden faktiskt kan jaga dom som lyckats överleva fast det inte var menat... Devon Sawa gör en väldigt bra insats som killen som förutser att han oc...   Läs mer »

Skapad 2003-06-24 av mampyra
Briljant idé att bygga en film på. Och att man klarar det riktigt bra, gör förstås att betyget höjs en smula. Filmen handlar om den underlige, pojken Alex Browning som upptäcker att han har en...   Läs mer »

Kommentarer


karlmats
2021-10-19
Det här var då bra mycket sämre än jag kom ihåg och ännu en 3a från min första Filmtipset-dag en varm sommardag 2004 flyger sin kos. Skådisarna är ganska dåliga rakt igenom och det är så mycket fånigheter som händer att jag inte är förvånad att jag tyckte om det när jag var yngre. Idag är jag inte lika förlåtande och varken premiss eller utförande lämnar något bestående intryck. 2an är rätt svag, det känns som en film som vill vara smartare än den är, någon ny Scream är den då rakt inte.
Rai
2021-06-23
Tja, den första filmen är ju rätt okej... Fast jag är tveksam till logiken i filmen, eller filmerna...
dudson
2020-07-12
En omtitt på denna nybrytande skapelse så här mååångaaa år senare. Den är faktiskt rejält underhållande med läckra effekter anno 2000 och även schyssta skådespelare man känner & håller på när herr död knackar på// även cred när det kommer till dom verkligt gryma uppföljarna åxå...
gjoob
2018-11-24
Gillar idén, men genomförandet är ibland så otroligt fjantigt att hade den inte varit från 2000, skulle jag trott att den var ironisk. En tanke som inte är helt ovanlig när jag idag ser om filmer från denna tid. Såhär i backspegeln framstår 00-talet allt mer som ett riktigt sunkigt filmdecennium.
Jamesa
2016-10-29
Bra och underhållande film i genren. Sticker faktiskt ut lite.
Stygga-Vargen
2016-10-15
Ganska originell och spännande skräckfilm med bra skådespelare.
LunaAmetist
2016-02-19
Jag skulle förmodligen ha givit denna film en 3:a istället för 2 om det inte vore för att jag ogillar skådespelarna.
Lotso
2015-10-10
I sin helhet är Final Destination en kreativ film vars handling ändå känns nytänkande på något vis. I alla fall jämfört med de flesta skräckfilmerna som släpptes omkring den här tiden. Problemet ligger i tonen som är överallt. Ibland är den mörk och seriös, andra är de för komisk för sitt eget bästa. Underhållande var den i alla fall den saken är säker. Men en sak är säker, du är aldrig säker från döden. För du kan aldrig lura döden...
Tsurugi
2014-11-09
Jättetramsig och skittråkig, fullständigt värdelös film. Inte sevärd på något sätt.
Krille80
2014-10-28
En film man ser en gång men den gång man ser den så blir man underhållen av viss spänning och roliga och fyndiga avrättningsscener. Jag läste precis vad jag skrivit men jag hoppas ni förstår vad jag menade.
Visa äldre kommentarer »