Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Final Destination 5


Elva år efter explosionen på Flight 180 har Sam Lawton en föraning om att bron han är på kommer kollapsa och döda honom och många runt omkring honom. När visionen blir verklighet lyckas Sam att rädda sig själv och några andra men Sam och hans flickvän Molly upptäcker att döden fortfarande är efter dem och de som överlevde den fruktansvärda olyckan.


Originaltitel Final Destination 5
Alternativ titel 5nal Destination
Regissör Steven Quale
Manus Eric Heisserer
Genre Skräck, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Nicholas D'Agosto, Emma Bell, Tony Todd, David Koechner, Courtney B Vance, Jacqueline MacInnes Wood, Arlen Escarpeta, PJ Byrne, Miles Fisher, Ellen Wroe, Chasty Ballesteros
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1035
Filmnummer 88244

Recensioner

Skapad 2019-11-10 av bluevelvet
Sam Lawton befinner sig på en bro tillsammans med sin flickvän, då han av någon oförklarlig anledning får en föraning om att bron snart kommer att kollapsa. När så hans föraningar besannas s...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2021-06-23
Också lika trist som 4:a, man har förlägensedan tröttnat på hela konceptet...
atla2004
2016-10-15
Åh! Skådespeleriet är uselt, med något undantag. Bortsett från det är filmen ett rent nöje, med ett (eller två) briljant(a) slut. En fyra för genren.
Lotso
2015-10-12
I sin helhet är Final Destination 5 bättre än jag befarade. Inte direkt bra på någon nivå. Men med tanke på att filmskaparna ändå hade en tanke med filmen och ändå gav den något utöver det normala mot slutet gör att jag uppskattar den mer. Karaktärerna var också mer dugliga här än i föregångaren. Desvärre så är morden inte alls lika kreativa eller underhållande längre. Gör heller inte saken bättre när det är överströsslat med en massa CGI. Däremot vävs det upp med ett par stämningsfulla scener som påminner om något Hitchcock hade kunnat hitta på. Denna filmserien har inte direkt varit bra direkt, men den har en unik idé bakom sig som första filmen kom med och när jag ser på hur mycket vanliga skräckfilmer idag som inte ens ingår i en filmserie ligger under medelvärde. Så måste jag ändå ge lite cred åt denna filmserien som ändå lyckas hålla en någorlunda underhållningsvärde hela vägen ut. Jag rekommenderar de första två, där man kan skippa resten.
LenWidleheyt
2015-09-28
Efter fyrans frosseri i sönderslitna kroppar är denna tillbaka på ungefär samma nivå av våld som trean. Även manuset är lite bättre. Minus för fula effekter, men större plus för variationen på situationer som döden kommer smygande i. Det mesta är vardagliga saker som känns osäkra och lite farliga, precis som det ska vara i den här serien. Trots förutsägbarheten som följer med formatet och inte särskilt fördjupade karaktärer så lyckas den här engagera, åtminstone fans av serien.
Krille80
2015-01-10
Jag såg och uppskattade de tre första filmerna i serien. Gillade premissen för hela serien och kreativiteten i mordscenerna. Detta blev då första gången på några år som jag såg en film i Final Destination-serien och jag fann skådespel och utförande inget vidare. Mordscenerna var ju rent av fåniga. Var de lika fåniga i de tidigare filmerna? Hela bro-sekvensen är dock snygg och man får en snygg belöning i slutet av filmen. De sista 5-6 minuterna innan eftertexterna startar är rätt underbara. 2+
Hanness
2014-12-27
Fåneri.
GinNTonic
2014-09-02
En av de sämsta filmerna i serien men jag är rätt svag för konceptet så den får trots allt en svag tvåa.
silvertrain
2013-08-13
Den bästa i serien! Överaskad i slutet också! Jag gillar verkligen hur de får ihop storyn i dessa filmer! Stark fyra till den här och hela Final Destination-serien!
Kaeru-Dea
2013-06-02
Slutet var överaskande! Men får inte mer än 2. Kassa effekter!
Barneyk
2013-03-11
Besviken faktiskt, dom 3 första tycker jag alla har något speciellt men fyran var rätt dålig. Den här har fått betydligt bättre kritik men jag tycker inte riktigt den hittar rätt ändå. Bättre än fyran, men klart sämre än dom 3 första.
Visa äldre kommentarer »