Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.7
av 5

Finding Neverland


Filmen fokuserar på författaren J.M. Barrie, och uppkomsten av hans berömda barnböcker. Han lär känna fyra barn som inte har en far, och får inspiration till att skriva en saga om barn som inte vill växa upp, och speciellt om en pojke vid namn Peter Pan.


Originaltitel Finding Neverland
Alternativ titel J.M. Barrie's Neverland
Regissör Marc Forster
Manus Allan Knee, David Magee
Genre Drama, Familjefilm, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Johnny Depp, Kate Winslet, Julie Christie, Radha Mitchell, Dustin Hoffman, Freddie Highmore, Joe Prospero, Nick Roud, Luke Spill, Ian Hart, Kelly Macdonald, Mackenzie Crook, Eileen Essell, Angus Barnett, Toby Jones, Kate Maberly, Tim Potter, Oliver Fox
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 15793
Filmnummer 20442

Recensioner

Skapad 2019-12-21 av
En härligt underhållande film, med allvarliga undertoner, som med viss verklighetsförankring beskriver författaren James Matthew Barries leverne under tillkomsten av Peter Pan och landet Ingenstan...   Läs mer »

Skapad 2019-12-21 av connya
James Matthew Barrie (Johnny Depp) är en man som egentligen inte vill bli vuxen. Inte helt olik den karaktär i den pjäs han en dag ska skriva. En dag möter han Sylvia Llewelyn (Kate Winslet) och h...   Läs mer »

Skapad 2019-12-16 av Redwood
Filmen \"Finding Neverland\" handlar om den skotske författaren James Matthew Barrie, författare till \"Peter Pan\". Vi får följa hans liv från det att han är en obeprövad dramatiker med ett ä...   Läs mer »

Skapad 2019-12-10 av DollyDelicious
Detta är den första film på länge som påverkat mina känslor såpass att en tår tagit sig hela vägen från ögonvrån ner till hakspetsen. Filmens förtrollande magi och känsla gör den till e...   Läs mer »

Skapad 2019-12-08 av weng-weng
Här kommer Johnny Depp. För vilken gång i ordningen han valt ett manus som underbygger hans persona som bohemisk och fantasifullt evigt ung vet jag inte, men han gör det med framgång. Det kan int...   Läs mer »

Skapad 2019-12-06 av paycheck
Här får man följa J M Barrie, mannen som skrev Peter Pan. Han lever ett rätt så lyxigt liv och är ofta ute och funderar över vad han ska skriva till sina pjäser. Några pjäser har gått dåli...   Läs mer »

Kommentarer


BarryHero
2022-03-29
Intressant bakgrundshistoria som dock inte verkar helt sanningsenligt uppvisad i denna film. Depp briljerar med sin skotska accent och även barnskådisarna imponerar. Ganska långsamt berättad men med fin bakgrundsmusik.
Rai
2017-12-09
Så seg film, hände ju inget!!!
RustyFilm
2016-12-09
Mark Foster kör verkligen med tvära kast när han går från Monster Ball till Finding Neverland. För det här är berättat med små åthävor. Stillsamt och med mängder av fantasi flyter detta beskedliga drama fram. Värna barnet i dig och se det här
Tatty
2016-03-05
När jag såg denna filmen för första gången så var jag inte så intresserad av att kolla hela filmen noggrant och inte att förstå filmen heller. Men nu såg jag den för andra gången och förstod den bättre. Tycker den är bra, intressant och vacker film. Dock lite sorgligt men bra iallafall
swecarlsson
2016-01-04
Jättefin och trevlig film.
Krille80
2014-12-19
Vilken underbar historia man bjuds på som levererar stor lekfullhet blandat med livets allvar. Skådespelarprestationerna från Depp och Winslet är fantastiska och även barnskådespelarna levererar till fullo. Allt detta ackompanjeras sedan skickligt av Oscarsvinnande musik, härlig scenografi och stämningsfull regiinsats. Mot slutet rann tårarna! 4+
Qhunden
2014-12-12
Melodramatisk familjefilm med massa jobbiga barnskådespelare, eh nä tack. Alldeles för sentimentalt för min smak och inte särskilt engagerande eller övertygande heller. Winslet är skittråkig rent ut sagt och lillkillens forcerade tårar är bara störande. Stängde av efter en timme och laddade upp för bottenbetyget men såg klart ändå, av oförklarlig anledning. Det var inte värt det, men det räddade betyget något kanske.
marleey
2014-09-16
Otroligt vacker och fin film, känslorna sprutar. Depp är mästerlig i rollen som J. M. Barrie. Kate Winslet är även hon strålande. Men framförallt är det barnen som imponerar, bland det bästa jag sett i den åldersklassen. Filmen berör många tunga ämnen på ett fantasifullt och fint sätt. Finding Neverland fick känslorna att svalla, vilket är en otrolig stryka.
Belmont84
2014-08-27
Visst är filmen överdrivet sentimental och plockar hem ganska billiga poänger med de sötsliskiga budskapen om "fantasins kraft" och "bara man tror på det så kan det hända". Trots det så lyckas den gå balansgången på rätt sida av stupet under majoriteten av filmen. Skådespelet är bra, även om barnen är lätt irriterande från början och den gråtmilda avslutande akten känns ändå relativt genuin. Helt klart en film som utan problem hade kunnat hamna i ett krondike bland annat melodramatiskt krafs men räddas av ett väl utfört hantverk och en hel del fingertoppskänsla.
herrpadda
2014-07-29
En ganska trevlig film som är ganska tragisk. Lite för familjevänlig för att kunna nå ett högre betyg men det var absolut en bra film!
Visa äldre kommentarer »