First Blood

Den före detta kommandosoldaten och Vietnamveteranen John Rambo plågas av sina minnen från kriget. När han anländer till en liten stad i bergen blir han på falska grunder anklagad och gripen för lösdriveri. I häktet trakasseras han av några småstadspoliser men lyckas fly till ett otillgängligt skogsområde. Polisen tar upp jakten och Rambo måste använda alla sina kunskaper och färdigheter han lärt sig som militär för att undkomma.

Originaltitel First Blood
Alternativ titel Rambo: First Blood
Regissör Ted Kotcheff
Manus Sylvester Stallone, William Sackheim, Michael Kozoll
Genre Action, Thriller, 80-tal
Skådespelare Sylvester Stallone, Richard Crenna, Brian Dennehy, Bill McKinney, Jack Starrett, Michael Talbott, Chris Mulkey, John McLiam, Alf Humphreys, David Caruso, David L Crowley, Don MacKay

Skapad 2019-12-15 av m98_hen
Vietnamveteranen John J. Rambo (Sylvester Stallone) söker sina få överlevande kamrater från kriget. Långhårig och ovårdad promenerar han genom en stillsam småstad i Kentucky, där polischef Te...   Läs mer »

vonadel
2021-08-17
Blivit många gamla klassiker nu ett tag. Det är lite kul att se om dem i 4K. Vissa har jag inte ens sett sedan VHS-tiden. Nu var väl inte denna jätteimponerande i 4K, men bättre än VHS-versionen iaf. :) Gillade ju denna mycket när det begav sig. Minns t o m att min bror berättade om boken innan filmen kom. Men ja, mycket vatten har runnit under broarna. Håller fortfarande ganska bra, men det är ju inte samma "magi" längre. 6/10
haajen
2020-01-11
Snortajt klassiker utan ett uns fett på kroppen, fortfarande spännande!
Pipito
2019-09-27
All he wanted was a Pepsi
Commandante
2019-09-18
En helt igenom fantastisk actionfilm, med ett djup som tyvärr är helt bortblåst i uppföljarna.
2018-12-19
Har aldrig varit imponerad av Rambo-filmerna..
Genstruktur
2017-01-01
Slutscenen är helt okej faktiskt, men det är lite sent då. Jäklar vilken snackis detta var när man var liten, kanske skulle man behållit minnet av den. Rambo - kniven var ju det coolaste man kunde ha då :).

2016-09-18
En av de bedre i serien.
Zipper
2016-01-05
Svävar mellan två och tre men det är ganska bra emellanåt, och i slutändan förstår jag Rambos motivation. En sån där film man bör ha sett, så det var skönt att få det gjort.
Jämte
2015-12-26
Den utlösande konflikten är patetisk: en snut ser en främling och bestämmer sig för att göra livet surt för honom. Brian Dennehy och de andra poliserna är nidbilder för övernitiska och sadistiska poliser. This film gives cops a bad reputation... Vildmarksscenerna ute i skogen däremot kändes väldigt äkta. Rått, fuktigt och kallt. Det gillar jag skarpt. Inget jäkla CGI här inte. Filmen överlag känns dock som att den passar bäst för brådmogna pojkar mellan 12-14 år. En stark tvåa för effekterna och naturscenerna.
Starkbröl
2015-08-31
Behållningen hos filmen är främst det som inte är action -- krocken mellan krigarens värld och den småsinta småstadsmentaliteten där krigaren bara är ett störande inslag. Hur en konflikt kan eskaleras bortom all kontroll från småsaker när två krafter som inte vill ge med sig möts. En bra film totalt sett, men knappast något mästerverk, monologen i slutet räcker liksom inte riktigt.