3.6
3.6
Fish Tank
Den bångstyriga 15-åringen Mia slåss, dansar i rivningshus och försöker sno en häst. När mamma skaffar en ny snygg kille blir allt bara än mer komplicerat.
Originaltitel | Fish Tank |
Regissör | Andrea Arnold |
Manus | Andrea Arnold |
Genre | Drama, 2000-tal |
Skådespelare | Katie Jarvis, Michael Fassbender, Harry Treadaway, Kierston Wareing, Rebecca Griffiths, Sydney Mary Nash, Jason Maza, Jack Gordon, Charlotte Collins, Brooke Hobby |
Pallar inte tråkig, realistisk misär.
Se dokumentären Loving Lorna om ni vill se verklighetens motsvarighet.
Vet inte riktigt vad jag ska tycka om denna film.
Fish tank är ett rått socialrealistiskt brittiskt drama. Trots råheten är handlingen nästan helt befriad från fysiskt våld. Bildberättandet är mycket skickligt utfört och hela tiden helt oförutsägbart. En mycket snygg produktion i allt förutom Bildformatet, 4:3. Varför 4:3??? Någon som förstår det valet?
Bra skådespel, jättefin regi- och fotoinsats men åh, så tråkig. Händelselös och jag blir aldrig engagerad så pass att jag egentligen vill se vidare.
misär misär misär
Fin å bra. Fin scen i slutet när dottern bjuder upp mamman på dans efter att all annan slags kommunikation har gått sönder
Fantastisk i hur vi får följa Mia så tätt hela filmen igenom. Otrolig känsla i så gott som alla karaktärer. Mycket snyggt berättat med fokus på Mia hela tiden. Mycket känslor. Mycket klass. Mycket bra.
Lite för glad! Annars superbra, stark trea.
Väldigt händelselös.