Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Five Easy Pieces


Robert lever i en liten stad och arbetar på en oljerigg. Han har en ledig attityd till livet.


Originaltitel Five Easy Pieces
Regissör Bob Rafelson
Manus Carole Eastman
Genre Drama, 70-tal
Skådespelare Jack Nicholson, Karen Black, Susan Anspach, Sally Struthers, Lois Smith, Fannie Flagg, Richard Stahl, Billy Green Bush, Helena Kallianiotes, Toni Basil, Ralph Waite, John P Ryan, William Challee, Irene Dailey, Marlena MacGuire
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1169
Filmnummer 1306

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


jiemm
2018-11-05
Såg om denna 10 år senare, och tyckte den var mycket bättre. Förra gången fattade jag inte hur mycket det handlar om Roberts självhat, frustration och identitetsflykt. När jag såg filmen utifrån det var den fantastisk! Slutet är brutalt.
Dele
2018-10-16
En fin film som växer vartefter.
Bumbi78
2018-06-28
Nicholson får agera ut och visst är det ett plus, men det träiga manuset är inte intressant nånstans. Han spelar en riktig gris och jag vet inte om tanken var att man skulle tycka synd om hans naiva flickvän filmen igenom - det gjorde iaf jag.
Barneyk
2018-06-12
Nicholson är jättebra men karaktären är totalt ointressant och tråkig för mig och det gör hela filmen oengagerande. Finns väl en del poänger eller så men blaha blaha blaha.
larsen1976
2016-12-28
Bra skådespel men tråkig story. Jack räddar den från en etta.
RustyFilm
2016-12-09
Detta andas tidigt 70-tal. Nått år tidigare hade Jack Nicholson gjort EasyRider även den hårt förankrad i den tidens nu. Förutom detta har filmerna inte så mycket gemensamt här är det helt andra attityder som speglas. Åren som gått har gett den här filmen en ännu mer ironisk ton än vad den hade vid skapandet. Kanske är det det som är filmens behållning för i övrigt är den helt intetsägande detta trots alla Oscar nomineringar.
emilstjernholm
2015-05-10
Härlig film med stark sjuttiotalskänsla. Många fina scener, t.ex. scenen på dinern. Nicholson är som klippt och skuren.
Krille80
2015-01-07
Jag gillar filmens stämning, stil, utseende och Jack Nicholson är sevärd men samtidigt engageras jag ytterst lite i människorna eller deras handlingar här. Det känns som jag genom filmen väntar på att den ska börja berätta för mig vad den handlar om men det kommer aldrig. Jag blir helt enkelt aldrig indragen i filmen utan ser den bara utan att fått möjlighet att känna.
Bomkia
2014-06-15
Välspelat drama som långsamt tar sig framåt. 3+
BrutusBeefcake
2014-06-02
Värt att se filmen bara för att se när Nicholson försöker beställa rostat bröd. Annars, en stabil dramafilm som inte sticker ut särskilt mycket. Nicholson visar prov på sina skickligheter och en karaktär han sedan spelat flera gånger, den tuffe, hårde utanpå med aggressionsproblem men ändå lätt sårbar. (8/15)
Visa äldre kommentarer »