Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Five Venoms


En döende kung-fu mästare, medlem av giftklanen, instruerar sin sjätte och sista elev att söka reda på de tidigare fem eleverna och om de har blivit onda, döda dem. Så eleven ger sig av för att finna Tusenfotingen, Ormen, Skorpionen, Ödlan och Paddan. Alla namngivna efter en av de fem kung fu-tekniker från giftklanen som de bemästrat. Han måste också finna en gammal lärare från giftklanen som samlat en massa pengar. Den döende mästaren fruktar att någon av de fem ska försöka döda läraren och ta pengarna för egen vinning. Den döende mästaren vill att eleven ska övertala den gamla läraren att skänka bort pengarna till välgörande ändamål innan någon av de fem hittar honom.


Originaltitel Wu du
Alternativ titel Five Deadly Venoms
Regissör Chang Cheh
Manus Chang Cheh, Ni Kuang
Genre 70-tal, Action, Äventyr, Drama
Skådespelare Ku Feng, Philip Kwok, Sun Chien, Chiang Sheng, Johnny Wang Lung-wei, Lo Meng, Pai Wei, Lu Feng
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 143
Filmnummer 19904

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


BrutusBeefcake
2017-12-05
Otroligt stor potential i denna filmen då "de fem giften" är riktigt coola i grunden men jag känner inte att de alls utnyttjar dem. De borde definitivt haft maskerna på och utnyttjat stilarna mer. Jag gillar handlingen men när fajterna är så otroligt tråkiga så måste jag sätra ett undebetyg. Det är synd att detta inte är så bra som det borde vara när man ändå slipper all buskis. (6+/15)
TasnuArakun
2016-04-17
Intressant handling men tyvärr lite svår att hänga med i. Jag klarade inte riktigt av att hålla reda på vem som är vem, deras roller och relationer till varandra och att sedan hänga med i alla svängar. Synd, för det hade kunnat bli riktigt bra.
Tsurugi
2016-01-18
Riktig besvikelse med tanke på hur den är upphypad till att vara en av de bästa klassiska HK-actionfilmerna. Långsam, långtråkig och för att vara helt ärlig är fighterna ordentligt dåliga. Finns mycket oändligt bättre HK-action från denna tidsperioden.
Ful_fisk
2014-11-10
Trots att storyn egentligen är busenkel är det svårt att hänga med i svängarna. Tempot är nästan lite för högt, man hinner liksom inte notera alla karaktärerna, vad de vill och vad de säger, så det är rätt rörigt att ta sig igenom detta. I övrigt en rätt schyst kung fu-rulle med bra fight-scener. Landar på en svag trea.
#54
2013-07-04
Tortyr och fånerier. Inte riktigt min grej.
craptastic
2013-04-29
Svårt att fastna för de här Shaw brothers filmerna..
Vitus
2011-07-10
handlingen och dialogen är jättebra, visuellt är den också rätt bra. oftast avskyr jag övernaturlig fighting där gravitationslagarna ej gäller men denna film lyckas ju ändå att inte överanvända det som man sett på andra håll. finns stunder då det hela inte riktigt når upp till det det borde vara. men det är klart att den ska se. den är ju legendarisk. thought you'd find my weak spot. but still, you fail! haaaa!
Bokpeter
2009-12-14
Ur manussynpunkt är denna värd en 4:a. Engagerande och mycket bra uppbyggd. men koreografin, jösses....
foppa99
2007-12-31
ambivalent eftersom att för 1gg skull är handlingen bearbetad,finurlig o engagerande...men DÅ e fightingen inte lika mästerlig...ja ja...verkar som om man inte kan få allt i en & samma Shaw. men denna är Riktigt bra
apmannen
2007-06-28
Fruktansvärt intrikat handling, men vad var poängen med maskerna? Skjut den som kom på att det skulle vara fighting utan mask. Föresten, nån som känner till om det finns någon kendo-film från den här epoken? Den kommer få en femma av der Affeman.
Visa äldre kommentarer »