Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.2
av 5

Fjällbackamorden: Tyskungen


Utspelas i den vackra fiskebyn Fjällbacka. Det är en dramatisk och pittoresk miljö på västkusten i Sverige. Där bor framgångsrika deckarförfattarinnan Erica. Hon är mitt uppe i research för sin nya bok när hon en dag hittar sin mammas gamla dagbok och börjar läsa.


Originaltitel Tyskungen
Alternativ titel German Child, The Hidden Child
Regissör Per Hanefjord
Manus Maria Karlsson
Genre Drama, Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare Lennart Jähkel, Felix Engström, Amanda Ooms, Inga Landgré, Jan Malmsjö, Björn Andersson, Eva Fritjofson, Per Myrberg, Richard Ulfsäter, Fridtjov Såheim, Pamela Cortes Bruna, Claudia Galli, Charlie Gustafsson, Jakob Oftebro, Edvin Endre, Amalia Holm
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 526
Filmnummer 103541

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


BjörnBandhund
2023-01-08
Nej, det sitter inte detta. Grundidén med överlevande motståndsmän från andra världskriget som ännu har en del att göra upp om är ju riktigt intressant, men utförandet är rätt så glädjelöst. Det är visserligen som Albion säger roligt att se så många äldre kända skådisar i högform (däribland nyss hädangångne Anders Nyström), och de gör uppenbarligen det bästa med vad de har. Synd då att manuset är för ogenomtänkt, och inte särskilt psykologiskt trovärdigt för en förment allvarlig deckare. 2+/5.
picklessmulan
2021-11-20
Nja!! Böckerna är mycket bra så hade hoppats på mer. Sådär!! Varken bra eller dålig
Albion
2021-03-08
En liten överraskning ändå, jag hade förväntat mig en klart sämre film även om den landar i det typiska facket som all svensk deckarseriefilm ändå simmar runt i och småputtrar lite lagom mustigt sådär. Det som var extra trevligt med denna film är de fina skådespelarnamnen som vi får möta på äldre dar, Anders Nyström, Per Myrberg, Jan Malmsjö och inte minst Inga Landgré, fantastiskt att se henne vid så god vigör. En fullt fungerande historia också som presenteras via många snabba klipp o hopp i början för att få med lite bakgrund men ändå snabbt komma fram till väsentligheterna. Betyget blir en stark 3;a, dvs 3+
Rai
2017-08-26
Ren smörja som vanligt från Camilla Läckbergs vidriga böcker och det bli ännu sämre med Claudia Galli, som till och med är sämre skådespelerska än Helena Bergström!! Bortkastad tid att läsa och se allt som kommer från Camilla Läckberg!!!
Stygga-Vargen
2016-11-24
Väldigt seg och tråkig smörja.
Starlette
2016-09-16
Tyckte mest att sista 20 minuterna var spännande. Det innan var inget märkvärdigt.

2016-06-21
Velkomponert, ingenting å klage på
Murvel48
2016-01-20
Som vanligt med svenska deckare var det alldeles för många trådar i nystanet. Det kändes som om filmen var tre timmar lång.
Christofer
2015-10-11
Såg den här första filmen långt efter alla de andra bara för att jag missat den av nån anledning. En av de bättre i serien, även om det inte säger mycket.
davvelitooo
2015-09-25
Den starkaste av filmerna i serien.
Visa äldre kommentarer »