Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.7
av 5

Flashdance


Alex är en 18-åring som jobbar som svetsare på dagarna och dansar på en bar på kvällarna. Hon drömmer om att få gå på balettskola. En dag får hon chansen och hon möter också kärleken i sitt liv, sin chef.


Originaltitel Flashdance
Regissör Adrian Lyne
Manus Thomas Hedley Jr, Joe Eszterhas
Genre Drama, Romantik, Musikal, 80-tal
Skådespelare Jennifer Beals, Michael Nouri, Lilia Skala, Sunny Johnson, Kyle T Heffner, Lee Ving, Ron Karabatsos, Belinda Bauer, Malcolm Danare, Philip Bruns, Micole Mercurio, Lucy Lee Flippin, Don Brockett, Cynthia Rhodes
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3516
Filmnummer 3926

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av JoeZ
Finns det en gräns om hur mycket musik kan påverka en film? Jag har sett många filmer som musiken har förhöjt känslan och gjort filmen avsevärt mycket bättre. Det finns dock få filmer som end...   Läs mer »

Kommentarer


päronanton
2020-11-07
Kultfilm! En otroligt fin berättelse med mästerlig musik! Jennifer Beals är otroligt vacker och söt!
erc
2020-05-29
Det här är vidrig klasskollaborationistisk propaganda, taffligt döljt under flashiga tutt- och rumpspektakel. Fullständigt vedervärdig. Någon borde ha avrättats för det här. (Är bara ca 20% ironisk här.) Spektaklen är relativt välgjorda och, såklart, förföriska, men det är inte film. Nån har skrivit att det egentligen är en lång musikvideo, vilket jag nog kan instämma i. Musikvideo med en banal romantisk story intryckt som ursäkt. Proffsigt stiliserat och filmat, vilket är filmens enda behållning. (Det finns ett case för motsatt perspektiv genom Richie-karaktären.)
LadyFlanders
2017-12-29
Ikonisk rulle som inte riktigt håller måttet.
Bomaniac
2017-10-17
Musiken är den stora behållningen. Som någon här skrev så kan den liknas vid en kvinnlig motsvarighet till Rocky IV. Det är arbetarklass och att förverkliga en dröm.
Stygga-Vargen
2016-10-11
Trots att det är 80-tal så är musiken faktiskt väldigt bra. Storyn är väl egentligen ganska fånig men dansscenerna är snygga och skådespelarna gör bra ifrån sig.
okidoki
2016-08-07
Inte så övertygande berättelse, men musiken är underbar och glimtarna från Pittsburgh.
karlmats
2015-01-22
Whoooooo, kvällen är räddad! Det spelar ingen roll att det här inte är en riktig film utan att musikvideomontage. Det här är tjejernas motsvarighet till Rocky IV och jag är praktiskt taget helt såld. Beals är ju mer eller mindre helt underbar i huvudrollen, musiken är härligt 80-talsaktig och handlingen är precis så platt och ihophafsad som en sån här film behöver. Man blir fan glad av att se det här och ibland är det precis det man behöver, oavsett om man gillar underhållning eller ej. En stark 3a till detta underbara tidsdokument.
bad_droidboy
2015-01-22
Finns i princip inget manus men det gör inget då alla musikmontage, 80-talsvibbar och Jennifer Beals charm och sötfaktor gör upp för det fem gånger om!
Dutch
2014-12-09
Musiken förhöjer känslan något oerhört. Väldigt söt och charmig donna som dansar dessutom. Härlig 80-talare!
Krille80
2014-11-08
Eftersom jag ännu inte helt och hållet har "skakat" av min Jennifer Beals besatthet från tonåren så är jag nog snällare i omdömet till denna filmen än andra. Handlingen är enkel men Beals är söt och bedårande och musiken med låtarna "Maniac" och "What a feeling" är så starka så de driver fram handlingen och skapar idag skön 80-talsstämning.
Visa äldre kommentarer »