Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Flickan rår inte för det


En gangster försöker att göra en stor stjärna av sin blonda, talanglösa bimbo till flickvän.


Originaltitel The Girl Can't Help It
Regissör Frank Tashlin
Manus Frank Tashlin, Herbert Baker
Genre 50-tal, Komedi
Skådespelare Tom Ewell, Jayne Mansfield, Edmond O'Brien, Juanita Moore, Julie London, Fats Domino, Ray Anthony, Barry Gordon
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 41
Filmnummer 34364

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer

myslas
2017-04-09
En av de första rock-filmerna och Jayne Mansfields genombrottsfilm bjuder på en rätt blandad kompott. Handlingen är sådär och en del av skämten är fåniga och faller platt, men det finns scener som är riktigt roliga också. Filmens stora styrka är förstås musik och framträdanden av bland annat Little Richard, Gene Vincent, Fats Domino och Julie London. Jayne Mansfield är som bäst när hon (förmodligen) glömmer bort att försöka låta som Marilyn Monroe, vilket förvisso är rätt sällan.
RustyFilm
2016-12-05
Filmer med handling lagd till 50-talet med Rock&Roll som huvudtema finns det många av. Då är det alltid historiska tillbakablickar utförda med facit i hand. Men detta är äkta vara inspelat 1956 då Rock&Rollen ännu inte var accepterad. Förvånande att Hollywood satsade på en film som bygger på Rock&Roll så pass tidigt med stjärnor som Little Richard, The Platters, Eddie Cochran, Gene Vincent och Fats Domino. Julie London figurerar som spöke. Jayne Mansfield gör huvudrollen och detta långt innan silikonimplantaten var aktuella, fantastiskt när man sett filmen. Filmens handling är väl inte så mycket att utbringa hurrarop för, men poängen med detta så här 60 år senare är istället miljöerna, musiken, kläderna osv. Filmen bjuder på härliga färger med ändå skulle man villa se en restaurerad utgåva, råmaterialet är ju så fantastiskt bra. Svensk text skulle också sitta bra.
PalRovhal
2007-12-25
Kitsch!