Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Flocken


När fjortonåriga Jennifer påstår sig ha blivit våldtagen av klasskamraten Alexander förändras allt. Det blir början på en hetsjakt där ett helt samhälle vänder sig emot en ung tjej och hennes familj. Ingenting är att gå för långt. Det enda som betyder något är att man håller sig till flocken.


Originaltitel Flocken
Alternativ titel Flocking
Regissör Beata Gårdeler
Manus Emma Broström
Genre Drama, Thriller, 2010-tal
Skådespelare Fatime Azemi, John Risto, Eva Melander, Malin Levanon, Jakob Öhrman, Henrik Dorsin, Ville Virtanen, Pasi Haapala, Elisabeth Wernesjö, Julia Grönberg, Ayelin Naylin, Martin Wennberg, Amanda Högberg, Mattias Kågström, Inger Asplund, Mats Blomgren
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 175
Filmnummer 114704

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Raimo_1985
2020-09-11
Den här ville min sambo se. Jag hade nog inte valt den. En stund innan kom vi på att vi nog sett den förrut, eller så har vi sett en novellfilmsförlaga eller kommit in efter halva på tv. SVT kör ju lite ny svensk film ibland på fredagkvällarna. Tjej boende i norrlänskt rövhål avslöjar att kille i klassen våldtagit henne. Ingen tror henne förstås, hur skulle den killen kunna ha gjort något sådant va, och här är det allt för byn som gäller. Hela byn vänder sig emot henne. Allt från hennes skolgång, extrajobb, hästintresse, hennes mammas jobb, hennes mammas killes tillvaro och hennes lillasysters fotbollssatsning påverkas. Ett par snygga kameraåkningar, en schysst ovanlig Volvo och Henrik Dorsin i en udda roll är plustecknen jag hittar här. I övrigt är den som mycket svensk film är nu sedan några år. Glåmig, grå, långsam, deprimerande, ingen humor överhuvudtaget, (även filmer om hemska grejer kan faktiskt ha komiska inslag) mumlig dialog och det verkar som hela film-Sverige använder exakt samma utrustning, kameror, linser, objektiv, inställningar och vision när det ska snickras film. Godkänt men inte mer. Men jag ger inte upp om ny svensk film. Svensk film har som bekant inte alltid varit så här.
Barneyk
2019-08-07
Finns väl mycket här som är bra men har lite svårt att ta till mig allt med tanke på bakgrunden osv, blir ändå en ganska stark trea.
KyLLo
2018-08-09
"This is a work of fiction. Names, characters, places and incidents either are product of the author's imagination or are used fictitiously. Any resemblance to actual events or locates or persons, living or dead, is entirely coincidental."
ViolaIngeborg
2018-08-09
Den här filmen blir rent etiskt problematisk eftersom regissören tagit sig friheten att basera den på ett verkligt fall utan att ha dialog med det verkliga offret. Det är en jätteviktig och skrämmande historia, men om den ska göras på ett sätt som känns schysst borde den verkliga familjen behandlats med mer respekt. Konsten ska vara fri, men när regissörer baserar sina filmer på verkliga händelser medför det också högre krav på ett etiskt tänk.
stgurgel
2017-06-30
Lite som en väldigt utdragen kortfilm, men den har sina ögonblick
Gordyal
2017-01-11
"Jägarna" möter "Säg att du älskar mig". Brister dessvärre lite i trovärdighet, vilket inte är till filmens fördel. Vackra miljöer. (8-/15)
Jompalompier
2016-12-06
Stark film om viktigt ämne. Tyvärr lite seg i början men sista halvtimmen är riktigt bra.
Bozze80
2016-10-29
Riktigt starkt och välspelat drama, med en tydlig koppling till dagens verklighet, och då inte bara i kopplingen till ett enskilt fall. Skrämmande värld vi lever i...
Christofer
2016-10-29
I sina bästa stunder för den tankarna till filmen Jakten med Mads Mikkelsen, samma ångestladdade stämning. Men det svajar rejält och tappar greppet såpass att det känns som en halvdan produktion till slut. Överspel, tafflig dialog och en slumpmässigt inslängd Henrik Dorsin bidrog inte direkt till filmens fördel. En parentes i sin genre blir slutbetyget.
PeterTheW
2016-10-26
Jag har inte satt mig in jättemycket i kopplingen mellan verklighetens händelser och filmen har läst att man riktat kritik mot saker och det kan jag förstå efter att ha sett det. Det är en hemsk och väldig aktuell film samtidigt som det är så svårt att förstå att en så stor skara skulle reagera på detta sätt vid en sådan händelse, men en liten bygd kanske kan göra så med folk. Bitvis känner man sig riktigt förbannad och önskar nästan att det där geväret kommer till användning mot ett antal av byns invånare som mot slutet av filmen verkligen förtjänat ett straff som inte kommer.
Visa äldre kommentarer »