2.3

Flottans kavaljerer

Baron Conrad Crusenhielm, som inom kort ska gifta sig med konsulinnan Söderquists dotter Margareta, tar farväl av ungkarlslivet med en svensexa i glada vänners lag. Uppspelta av rusande drycker beger sig de festande till Tivoli, där de börjar spela miniatyrgolf. Plötsligt får Conrad ett klubbslag i huvudet, varpå han vimmelkantig irrar i väg. På en undanskymd plats stöter Conrad ihop med en sjöman, 325 Kurre Karlsson i pansarkryssaren Fylgias besättning; denne skulle vid det här laget ha varit ombord för avfärd till Korsika. Conrad talar om att han tappat minnet, vilket ger Kurre en idé. Kurre slår ner Conrad, byter kläder med honom och försvinner.

Originaltitel Flottans kavaljerer
Regissör Gustaf Edgren
Manus Gustaf Edgren, Gardar Sahlberg
Genre 40-tal, Komedi
Skådespelare Åke Söderblom, Egon Larsson, Elisabeta Von Gersdorff, Edvin Adolphson, Naima Wifstrand, Robert Peiper, Fritiof Billquist, Allan Bohlin, Marianne Löfgren, Bojan Westin, Arthur Fischer, Carl Hagman

Razzel
2016-12-03
Söderblom är för skön ändå.
produr
2016-11-29
Fånigt men kul . Är svag för såna här gamla filmer
kennert
2013-05-04
Urfånig.
Zipper
2013-05-01
Pinsamt.
TobiasRydén
2013-05-01
En riktigt skön och samtidigt tänkvärd film som behandlar elitismens problem och förtjänster på ett sätt som resonerade med mig. Söderblom är som alltid bra, och Adolphson spelar för fulla muggar.
yrkeschaufföre
2013-04-30
En rolig idé som inte blivit så bra som den kunde blivit. Men jag känner mig uppåt idag och ger en svag trea.
FabianBom
2008-04-15