Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3
av 5

Flugan


Nyfilmatisering av Kurt Neumanns The Fly från 1958. Filmen handlar om en smågalen vetenskapsman som har kommit på en metod för att förflytta sig från en plats till en annan genom en genetisk teleporteringsmaskin. Han testar den på sig själv, och av misstag så råkar en spyfluga följa med vid överföringen och detta leder till att flugans gener sammanblandas med hans egna, och han börjar sakta förvandlas till en fluga...


Originaltitel The Fly
Regissör David Cronenberg
Manus David Cronenberg, Charles Edward Pogue
Genre Drama, Thriller, Skräck, Science Fiction, 80-tal
Skådespelare Geena Davis, Jeff Goldblum, John Getz, David Cronenberg, Joy Boushel, Leslie Carlson, George Chuvalo
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 6466
Filmnummer 3159

Recensioner

Skapad 2019-11-26 av Apefar
Slår man upp David Cronenbergs IMDb-sida så hittar man inte bara en stor repertoar av bisarra filmer, utan även några välförtjänta smeknamn: ”The King of Venereal Horror” och ”Baron of Blood...   Läs mer »

Kommentarer


vonadel
2020-09-23
Var sugen på att se om denna klassiker. Håller bra fortfarande. Mycket p g a att Goldblum är så skön. Specialeffekter var något man impades mycket av när det begav sig, och det håller faktiskt också ganska bra fortfarande. En del scener är på gränsen, men totalt sett är det bra. 7/10
fisk0
2019-11-27
Tycker nog den är en av hans sämre. Nog för att den har mycket snyggt äckel och underhållningsvärde, men tyckte inte att det var särskilt mycket substans. Cronenberg har såklart en hög lägstanivå, så sevärt är det ju, men utöver body horroraspekten så är det här en sci-fi-b-skräckfilm av standardmall, när hans tidigare filmer ändå varit riktigt unika även i vältrampade genrer som vampyr- och zombiefilm.
Raimo_1985
2019-11-26
Höjer till en femma, andra titten, kanske sju år sedan sist. Nu har jag sett den två gånger på bio, varav en utomhus. Wow, det här kanske är den allra bästa av de bästa filmerna som Cronenberg gjort. Den är äcjlig, snygg, rolig, spännande, tragisk och väldigt sorglig. Den har allt med andra ord. Inte en tråkig stund.
Rai
2018-10-11
Var typ 100 år sedan jag såg filmen, men då var den kung. Kom ihåg en scen då tjejen föder fram en fluglarv, tyckte det var jäkligt äckligt då. Men den scenen kan komma från 2:an mins inte så noga...
ninjataxen
2018-08-19
Mycket kroppsäckel, men slutet är fenomenalt.
Tsurugi
2018-06-23
Wow. Hamnar högt bland de bästa skräckfilmerna jag har sett. Mycket imponerande att den bara åldrats marginellt (i jämförelse med exempelvis Exorcisten som redan när jag var liten mest var skrattretande), den hade inte sett bättre ut om den hade gjorts idag med CGI. Samma med The Thing som jag också såg först nyligen för första gången och var mycket imponerad av.
RustyFilm
2018-01-29
Effekterna imponerar med tanke på filmens ålder (32år). Science fictionnivån imponerar även den och här får man betänka att historian är hämtad från originalet (föregångaren) från 1958 alltså (60 år gammal). Handlingen är rå och otäckt äcklig. Dessutom inte alls min genre så jag överraskar mig själv med det höga betyg jag ger. Som sagt de äckliga och slemmiga förvandlings-scenerna imponerar och de är ju gjorda utan dataanimation. Måste vart skyhög sminkbudget.
Redwood
2016-11-14
Body Horror Deluxe.
Stygga-Vargen
2016-07-23
Konstigt nog bättre än originalet! Spännande och välgjord, snygga specialeffekter och bra skådespelare!
Dutch
2016-07-13
Vi älskar Jeff Goldblum.
Visa äldre kommentarer »