Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Flykten från helvetet


En amerikansk student anländer till Europa för att påbörja en balettutbildning. Allt eftersom tiden går förstår hon att något inte är som det ska. Det visar sig snart att skolan inte är vad den verkar vid första anblicken…


Originaltitel Suspiria
Alternativ titel Dario Argento's Suspiria
Regissör Dario Argento
Manus Dario Argento, Daria Nicolodi
Genre Skräck, Fantasy, Mysterium, 70-tal
Skådespelare Joan Bennett, Jessica Harper, Stefania Casini, Alida Valli, Flavio Bucci, Barbara Magnolfi, Susanna Javicoli, Eva Axén, Udo Kier, Miguel Bosé, Rudolf Schündler, Margherita Horowitz, Jacopo Mariani
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2740
Filmnummer 3008

Recensioner

Skapad 2019-11-30 av FreddyKrueger
Suspiria är en av mina absoluta favoriter. Jag köpte den nyss i oklippt version, ocensurerad och remastrad från originalet på DVD och blev mycket nöjd. Jag hade sett den klippt och censurerad inn...   Läs mer »

Skapad 2019-11-20 av
Jag skriver om 3 disc utgåvan: 1977 gjorde Argento \"Suspiria\". Filmen spelades in på en speciell typ av Technicolor-film som togs ur bruk ungefär samtidigt. Detta betydde att de otroligt starka ...   Läs mer »

Skapad 2019-11-14 av Ondskapt
\"Suspiria\" handlar om amerikanskan Suzy Banyon som beger sig till en dansakademi i Tyskland för att bättra på sina färdigheter. Redan första natten händer det konstiga saker och så småningom...   Läs mer »

Skapad 2019-11-09 av xervana
'Suspiria' är den första Dario Argento-filmen för mig. Jag är därför inte vidare bekant med hans övriga verk, men har förstått att denna betraktas som en av hans bästa. Filmens handling kre...   Läs mer »

Kommentarer


DOKAN
2022-12-17
Aaah, vilken bildkonstnär han är den gode Argento! Det klagas på att intrigen är klen men det har den väl gemensamt med nästan alla rysare av det övernaturliga slaget - i den här stör häxerierna inte så mycket, får känslan av att befinna mig i en enda lång mardröm och i en sådan kan ju vad som helst inträffa. Skönt Goblin-soundtrack och för filmintresserade är det trivsamt med gamla Hollywood-käringarna Bennett (Constances syrra) och Valli som överhäxorna. Faan, det får bli 4 ronny svenssonska hawaiiskjortor i betyg!
Rift
2022-11-04
Pretentiöst pekoral.
Engravadlax
2021-06-30
Ger den ett nytt försök 10 år och 13 fler Argentotitlar senare, och jag tycker fortfarande att det är kasst, även för att vara 70-tal. Utseendemässigt är han klart vassare än många av sina kontemporära, men jag har seriöst svårt att hålla mig för skratt halva tiden över hur dåliga skådespelarna, musikanvändningen och många av effekterna är. Har man sett 60-talskräck så är det dock inte svårt att se hur hans filmer var radikalt innovativa... när de först kom ut.
päronanton
2020-12-11
Mästerverk!!! Otroligt bra!!! Ser om den nu i december mörkret, och jag älskar den!!!
Albion
2020-04-19
Argento känns igen, även om denna är lite extra uppiffad visuellt och jag kan förstå fascinationen över den stilmässigt med både ljudeffekter och det visuella. Men känslan av taffligheten finns fortfarande kvar. Det här blir ändå en godkänd film för genren och betyget blir en 3;a
atroxa
2020-02-20
Bra musik och fina färger, men lider av samma pajighet som många äldre skräckfilmer. Tyckte faktiskt remaken var bättre i detta fall.
92axha10
2019-11-28
effektiv rysare som höll mitt intresse från början till slut.
nikdelarge
2019-07-08
Älskar introt! Musiken, ljussättningen är på topp!
sparriskrigarn
2019-02-25
Flummig abstrakt och osammanhängande skräp. Kanske kul om man tycker att konst är viktigare än film.
Spidde
2019-02-10
Jag såg nyversionen igår (mycket annorlunda!) och ville därför ta tag i att kolla denna klassiker. Utan att veta så mycket på förhand blev jag mycket imponerad. För att vara skräckfilm är den inte särskilt läskig, däremot snygg och stämningsfull, med ett bra soundtrack och effektivt användande av olika starka färger. Jag tyckte den kändes fräsch med tanke på åldern och kommer följa upp med fler filmer av Argento (det här var min första).
Visa äldre kommentarer »