2.4

Footloose

Nyinspelning av musikalfilmen från 1984 som handlar om en storstadskille som kommer till en stad där rockmusik och dans har blivit bannlyst.

Originaltitel Footloose
Regissör Craig Brewer
Manus Craig Brewer, Dean Pitchford
Genre Drama, Komedi, Romantik, 2010-tal
Skådespelare Kenny Wormald, Julianne Hough, Dennis Quaid, Ray McKinnon, Miles Teller, Patrick John Flueger, Andie MacDowell, Ziah Colon, Maggie Elizabeth Jones, L Warren Young, Brett Rice, Kim Dickens, Enisha Brewster, Josh Warren, Ser'Darius Blain

yrkeschaufföre
2019-07-14
Precis som i originalet så är det för lite dans i dansfilmen. Jag gillade faktiskt både Ren och Ariel, men manuset är inte mycket att hänga i gran. Jag ger en svag tvåa och misstänker att jag aldrig kommer att se den igen.
MeMyselfAndI
2018-10-25
Oj... Knappt en tvåa. Jag satt mest och kände olust genom hela filmen. Jag tyckte inte någon karaktär var "likeable" eller trovärdig. Likadant kring handlingen. Det fanns inte en enda scen som var underhållande, rolig, fin eller rörande. Jag kände mest "vad fan?" under hela filmen. Fick spola över en del för jag inte stod ut. Förstår inte vad som skulle vara bra med denna filmen över huvud taget.
BrutusBeefcake
2014-12-25
Denna var ju jättetrevlig att se en annars händelselös eftermiddag (7/15)
karlmats
2014-12-23
Menlös är ett ord jag gärna skulle använt om den här filmen, men så snäll kan jag inte riktigt vara. Vämjelig är nog ett mer passande ord. Ett frikyrkligt konservativt minisamhälle som säkert skulle göra Björn Söder och hans gelikar helt våta i brallan. Här får vi alla möjliga moralkakor och ett till ytan progressivt budskap som dock drunknar i den pannklappande insikten att det inte alls är speciellt progressivt. Vi har grabbar i förgrunden, prästsatens godkännande krävs för att blidka byns vita invånare (förutom några mörkhyade som dansar lite mer crazy än de "vanliga" människorna), killarna ska bjuda upp på dansgolvet, och gör upp, det gör man med knytnävarna, speciellt om nån ska sno nåns tjej. Det blir ytligt, billigt och irriterande, skådisarna gör inte saken bättre heller. Nej, gör en uppföljare där pastorn blir kidnappad och insläppt på Berghain, under första popcornpausen får man vara snabb så man inte missar när hans huvud exploderar av alla nya intryck. Det här var formel 1A på alla sätt och vis, jag kan inte ens med att ge en 2a till det här eländet. Frågan är om originalet är bättre?
bergenwall
2013-10-29
En underbart värdelös film
mammahaj
2013-04-01
Menlös standard highschoolfilm. Mediokra skådespelarinsatser
streamond
2013-03-22
Underhållande, men hade den varit kortare hade den fått en trea
ulpe01
2013-03-03
Inget speciellt, stabil tvåa.
Gigi1943
2012-09-27
Det kan bara inte bli mer än en etta. När man nickar till flera gånmger och inte bryr sig om vad man missat, då är filmen totalt ointressant (för att inte säga värdelös), undrar hur den tidigare versionen var.
Camilla133
2012-09-21
Dåliga skådisar, men dansa kunde dom!