Ford Fairlane

Rock'n'roll-detektiven Ford Fairlane får uppdraget att leta rätt på en groupie och blir därmed indragen i en otrolig härva.

Originaltitel The Adventures of Ford Fairlane
Regissör Renny Harlin
Manus David Arnott, Rex Weiner, James Cappe, Daniel Waters
Genre Komedi, Action, 90-tal
Skådespelare Andrew Dice Clay, Wayne Newton, Priscilla Presley, Morris Day, Lauren Holly, Maddie Corman, Gilbert Gottfried, David Patrick Kelly, Brandon Call, Robert Englund, Ed O'Neill, Vince Neil

vonadel
2022-02-28
Har fått denna kultförklarad från ett par håll, och äntligen blev jag också färdig att se den. Tror dock att man bör sett den när det begav sig för att riktigt kunna uppskatta den. Nu blir det mest tramsigt. Visst, Fairlane är en ganska skön karaktär, men det räcker inte riktigt. 4/10
Starkbröl
2022-01-25
Helt otroligt värdelös.
karlmats
2019-04-28
Jag kan på ett sätt förstå att den här vann flera Razzies men jag kan inte hjälpa att filmen vinner över mig efter en inledning som jag var minst sagt skeptisk till. Om man tyckte att Andrew Dice Clay var en högljudd, brölig, misogynist redan 1990, tänk vad som hade hänt om den här filmen släpptes idag? Det hade naturligtvis inte gått och på så vis blir det ett litet roligt tidsdokument från en svunnen tid. Många grejer är inte speciellt roliga, men många andra är väldigt roliga och manuset är ändå packat med dialog, klart att en del kommer funka och jag gillar ändå det faktum att man medvetet vill provocera allt och alla. Robert Englund och Lauren Holly gör bra karaktärer också och hur kan man inte smälta när Fairlane får betalt i form av en levande koala som helt enkelt får flytta in, och äta chips i soffan, tillsammans med honom framför tv:n? Det är ganska dumt alltihop, men det är lite charmigt ändå och jag kan inte låta bli att vilja belöna det med en 3a.
Asmorod
2018-06-21
Ford Fairlane: En förebild!
2015-10-08
Får tvåan mycket tack vare sin funktion som tidsdokument...
2014-11-01
En ganska rolig film med ganska roliga karaktärer. Den bevisar dock att det är svårt att bygga en hel film på en enda personlighet (Clays For Fairlane-figur) som bara kan dra sex-skämt och referera till sin penis. Filmens största behållning är de två birollerna "Smiley" (Robert Englund) och "Julie Grendle" (Wayne Newton).
2014-08-20
Även om den dåtida råa humorn säkert var kontroversiell kändes det desto oskyldigare idag. Rapp och gapig Clay i underhållande actionkomedi med bra tempo och en ordentlig drös roliga biroller där Englunds S&M-mördare är mest minnesvärd. Färgstarkt, hetsigt och med en story så lövtunn att den kunde kvittat helt, för detta fungerar lika bra som situationskomedi.
Djason
2014-07-08
Rek 4:a av filmtipset, jag ger den en solklar 1:a. Detta är varken roligt eller någon särskilt bra actionfilm. Detta är en kalkon av finnen Harlin.
drj
2013-09-28
Bara kult
DrJW
2013-06-03
Den här filmen visar verkligen hur stilen såg ut på slutet av 80-talet o början på 90-talet. Handlingen var väl ok, men kunde ha finputsats o ha varit mer av en intressant hårdkokt deckare, men istället så är de en lam komedi med en lam Elvis-figur med en NY-accent som varken är cool eller rolig. Huvudkaraktären är egentligen mer av en bi-karaktär som får stryk då o då av den riktiga coola huvudkaraktären, som tyvärr inte finns. Inte konstigt att den här filmen och Andrew Dice Clay kom och försvann så snabbt, den får ens intresse o så fort man ser den så tappar man bara intresset o man glömmer bara bort den på en gång! Gillade dock att Robert Englund såg ut som Judas Priest-sångaren Rob Halford i den här.