Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.3
av 5

Förföljaren


Ethan Edwards besöker sin bror och hans familj strax efter inbördeskriget. Medan Ethan letar efter boskapstjuvar blir brodern och hans fru mördade av några indianer. Tillsammans med halvblodet Martin Pawley rider Ethan ut i öknen för att ta hämnd.


Originaltitel The Searchers
Regissör John Ford
Manus Frank S Nugent
Genre Drama, Äventyr, Western, 50-tal
Skådespelare John Wayne, Vera Miles, Jeffrey Hunter, Ward Bond, Natalie Wood, John Qualen, Olive Carey, Henry Brandon, Ken Curtis, Harry Carey Jr, Hank Worden
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 1256
Filmnummer 3655

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


hsimpson
2021-05-31
Älskar hur inledningen och avslutningen knyts ihop. Det som sker däremellan är inte mycket att hänga i granen. Ohyggligt överspelad. Och så blir det lite larvigt att det ska utspela sig i Texas, när vem som helst ser att det är Monument Valley (precis som alla andra Ford-westerns...)
RustyFilm
2016-12-09
Det har sagts att detta skulle vara en av de största westerns filmerna genom tiderna. Jag tvivlar. Är heller inget stort John Wayn fan. De mest positiva med filmen är det fina fotot och den vackra miljön det är inspelat i. Riktigt helig västernmark.
wasteoftime
2016-11-05
Härligt att få se denna urtjusiga rulle på duk! Visst är det mycket, som, helt förklarligt egentligen, med tanke på att filmen fyller 60 år i år, känns daterat, och man kan tycka vad man vill om indianhatet från Ethan. Men det sägs ju att filmen handlar OM rasism, och inte är rasistisk, och det är en väsentlig skillnad. Sedan får man förstå att saker ändras, och även om det blir bättre, så ska man inte glömma hur det varit. I övrigt spelar ju John Wayne den lite mystiska macho-mannen med bravur. Detta sagt, så är det lite som saknas för att nå upp på en femma, eller för den delen en fyra, men jäsiken vilken kåbojsarrulle det är på sina håll. Det kanske är lite för mycket drama, och lite för lite action på sina håll, eller lite för mycket action, och lite drama. Vad fasen vet jag, en stark trea blir det i alla fall.
Chiaroscuro
2016-03-23
Överdrivet dryg med endimensionella karaktärer därtill. Förstår inte storheten förutom när det kommer till det visuella.
Spook
2016-02-09
bra skådespeleri. att den inte fick en 5.a är för att de spelat in filmen helt och hållet i monument valley och samma klippformationer återses i varenda scen...
goeran
2016-01-10
Jag är inte så mycket för att framhålla listor men det kan ju vara värt att notera att denna film har placering som film nr 10 på TSPDT:s lista över ”1,000 Greatest Films” och att filmen hamnade som film nr 7 vid Sight & Sounds senaste omröstning bland världens ledande filmkritiker och filmregissörer om ”The 50 Greatest Films of All Time”.
andmoreagain
2015-11-15
(Omtitt) Trean får vara kvar. Ett töntigt och överspelande skådespeleri gör att många bra essenser gör förlorade samt att de dåliga förstärks.
Zebulonm
2015-07-03
Klassiker. En bra western med mr western himself John Wayne...
Krille80
2015-01-13
Det som snabbt sätter klorna i mig är det magnifika fotot och efter det kommer Max Steiner soundtrack. När dessa delar mjukat upp mig så inser jag att jag faktiskt ser en film med John Wayne utan att tänka på att det är John Wayne jag ser. Denna gången ser jag karaktär han spelar. Han är bra här. När det kommer till historien så gillar jag den men jag är inte helt flörlorad i den. Jag får känslan av att det är en film jag kommer uppskatta mer vid upprepande tittningar. 3+
Taandborste
2014-11-07
En 4:a för fotot och underhållningsvärdet.
Visa äldre kommentarer »