Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Förste man på Omaha beach


En rik men rädd marinofficer som håller sig på rejält avstånd från anfallen i Europa och i det relativt säkra London, väljer en lättpåverkad och naiv ung änka att ösa sin kärlek och sina pengar på. Officeren och hans rumskamrat får plötsligt ett uppdrag att landstiga på Omahas strand före en invasion.


Originaltitel The Americanization of Emily
Alternativ titel Krig och feg
Regissör Arthur Hiller
Manus William Bradford Huie, Paddy Chayefsky
Genre Komedi, Drama, Krig, 60-tal
Skådespelare James Garner, James Coburn, Julie Andrews, Melvyn Douglas, Keenan Wynn, William Windom, Edward Binns, Joyce Grenfell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 36
Filmnummer 9283

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Merwinna
2023-05-24
Det här var en konstig film. Det var svårt att förstå vad den ville vara: komedi, drama, kärlekshistoria? Den misslyckas med allt, och blir bara cynisk, utdragen, rörig, svårförståelig och trist. Julie Andrews var också helt fel i rollen. Jag ska inte säga att hon spelar dåligt - man kommer liksom aldrig så långt som till att fundera över det, för man förväntar sig att det ska vara en helt annan typ av film när hon har den kvinnliga huvudrollen. Något mer romantiskt, rent, heroiskt och sagoaktigt.
Gigi1943
2013-10-25
Men jösses, jag tyckte inte det här var wett dugg roligt. Komedi??? Nä bättre upp om jag skal ens le i min ensamhet. Det fanns ingen anledning att dra på munnen. Och så Julie Andrews på toppen, nä det var ingen bra casting, hon passar bättre i Sound of m. Den satt jag hela tiden och undrade över hur det var möjligt att man kunde "låtsas" en dagen D, eller utspelades filmen på riktigt under den dagen? Ni ser, jag fattade nog noll!
Lyndon
2013-03-02
Underhållande men besynnerligt ojämn historia. Som bäst när James Garner cyniskt vädrar diverse sanningar om hjältemod kontra feghet i hycklande krigstider. Melvyn Douglas gör återigen sin gaggiga gubbkaraktär med imponerande pondus och självklarhet.
Mikka
2011-09-11
Väldigt sevärd film.
amam
2010-12-02
Har en del intressanta poänger.
Kubrickian
2006-08-26
Lysande blandning mellan grov satir, kärleksmelodram och ironisk krigsfilm. Chayefskys manus är som alltid fyllt av intelligenta replikbyten och absurda förvecklingar. Vad är egentligen heroism, heder och amerikanisering?
Bomkia
2006-08-11
Härlig dramakomedi med ett bra manus och sköna skådespelare. 4-
origC-J
2005-08-14
Rätt underhållande svart komedi om en stackars officer som tvingas utföra sin överordnades allt mer förvirrade idéer.