Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Foxfire


I ett arbetarområde i staten New York på 50-talet bildar en grupp tonårstjejer ett systerskap som motvikt till den mansdominerade omgivningen. De kallar sig Foxfire, och känns igen på tatueringen av en flamma på axeln.


Originaltitel Foxfire
Alternativ titel Foxfire, confessions d'un gang de fillesFoxfire: Confessions of a Girl Gang
Regissör Laurent Cantet
Manus Laurent Cantet
Genre Drama, Kriminalare, 2010-tal
Skådespelare Raven Adamson, Katie Coseni, Madeleine Bisson, Claire Mazerolle, Paige Moyles, Rachael Nyhuus, Lindsay Rolland-Mills, Alexandria Ferguson, Tamara Hope, Ian Matthews, Ali Liebert, Chelsee Livingston Hennebury, Briony Glassco
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 323
Filmnummer 99699

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


idaho1981
2018-01-06
Känns som den kunnat bli ännu bättre och historien blir inte helt trovärdig, men bra huvudkaraktärer och fint skådespeleri.
mammene
2016-05-05
Jag har väldigt svårt för ensidiga filmer som bara visar historien från ett håll, ont mot gott. Så mycket gott fanns det egentligen inte i denna historia överhuvudtaget. Man har verkligen lyckats samla de mest osympatiska huvudpersoner man kan tänka sig, så det gjorde mycket av att sympatin var svår att känna för denna grupp kvinnor som tog sig rätten att hämnas på alla män som kom i dess väg. Jag mådde verkligen illa filmen igenom, tvåan fick den för att det visade sig att vissa saker kan gå för långt.
Andravåningen
2016-04-30
Har inte läst boken, men känner igen karaktärernas relativt stora karisma och hjältemod liksom historiens medelväg mellan tragedi och feel good från andra böcker av författaren. Laurent Cantet passar verkligen att regissera sådant här. Såväl moralkakorna som de billiga sensationerna och de filmstereotypa känslouttrycken undviks och filmens styrka är att den aldrig blir alltför "berörande". Om man bara ville se en fin och oklyschig skildring av en kärlekshistoria och inte bryr sig om det andra, så är den här filmen heller inte dum.
AlbinWesley
2015-10-20
Det blir ju aldrig så värst starkt, som jag kanske hade tänkt att det skulle... men det är en väldigt fin och rätt ovanlig film. Hade, oväntat nog, inga problem med längden på filmen. För det var rakt igenom finstämt och bra känsla i den. Jag tyckte om att följa med. God samhällskritik som fungerar även i dag, också.
SUKOF
2015-07-07
Skönt att se en film som inte handlar om män för en gång skull, utan om kvinnor och deras kamp i patriarkatet och kapitalismen. Gillar att den var lång, den blev inte mindre intressant. todape's kommentar dock. lol 4ever skaffa en analys.

2015-06-23
"Män är svin" - The Movie! Efter att ha sett 26 minuter av filmen har precis alla män som medverkat i filmen hittills antingen försökt sig på att utnyttja flickor sexuellt eller tryckt ner dem verbalt. En film som fullständigt saknar en nyanserad bild och därmed blir totalt urusel i mina ögon. Trams och skräp! 1/10
Raimo_1985
2014-12-15
För lång, väldigt amerikansk, men verkligen kul att se en film om ett gäng tjejer som beter sig galningar. Om den handlade om killar skulle det bara vara ännu ett "jaha". Mer såna här filmer behövs. Segt med den där prästen som ska vara med... Vad tillför han? När den är slut känner att jag att den var bra men inte mer. Inget jag går runt och tänker på.
Gigi1943
2014-07-09
Tråkig och dåligt foto, verkligen irriterande ointressant. När jag hoppades att dn snart skulle vara slut så var det en och en halv timme kvar ... jisses!
ASSFACE
2014-05-30
Började starkt men tappade mot slutet. För lång för sitt eget bästa.
ASSFACE
2014-05-30
Började starkt men tappade mot slutet. För lång för sitt eget bästa.
Visa äldre kommentarer »