Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.8
av 5

Frankenstein


Dr Frankenstein lyckas återskapa en ny männsika med hjälp av kroppsdelar. Den nya skapelsen har ett hemskt utseende, och då doktorn lyckas få liv i honom blir stadsborna förskräckta och utpekar honom som ett monster. Monstret flyr sin väg för att söka efter sin far...


Originaltitel Frankenstein
Alternativ titel Mary Shelley's Frankenstein
Regissör Kenneth Branagh
Manus Steph Lady, Frank Darabont
Genre Drama, Skräck, Science Fiction, Fantasy, 90-tal
Skådespelare Helena Bonham Carter, Robert De Niro, Ian Holm, Kenneth Branagh, John Cleese, Aidan Quinn, Tom Hulce, Robert Hardy, Cherie Lunghi, Celia Imrie, Hugh Bonneville, Richard Briers
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3333
Filmnummer 3318

Recensioner

Skapad 2019-12-13 av Powha
Eftersom det här egentligen är en analys som jag skrev för ett par år sedan. Men för att filmtipset ska godkänna den så ska jag skriva kort vad jag tycker om filmen. Den var bra, den bästa \"F...   Läs mer »

Skapad 2019-11-23 av AddeColciago
Efter framgångarna med Dracula 1992 hade Francis Ford Coppola för avsikt att spinna vidare på succén och påbörjade en adaption av Frankenstein. Som med Dracula har det gjorts åtskilliga gånger...   Läs mer »

Kommentarer


Biberkolben
2022-11-16
Jättemysig film som är rätt trogen boken!
Rai
2018-01-02
Älskar denna film!!
RustyFilm
2016-12-11
Frankenstein var säkert en fyndig, spännande och även vetenskapligt intressant berättelse när den skrevs av Mary Shelly i början på 1800-talet. Och en spännande skräckfilm när den filmatiserades i början på 30-talet. När man med kända skådespelare och mycket pengar gör en nyinspelning så krävs det känsla och humor från filmskaparen. Men det saknas helt i stället serveras en uppstyltad kostymparad, sjukdom och likdelar. Allt ackompanjerat av en evigt gnällande stråkmusik.
Stygga-Vargen
2016-11-14
Väldigt seg, tråkig och intetsägande filmatisering av en av tidernas största litterära klassiker inom skräckgenren. De halvdana insatserna från skådespelarnas sida gör ju inte filmen bättre precis. Inte ens Robert De Niro gör särskilt bra ifrån sig.
AlbinWesley
2015-01-03
Victoriansk svulstighet fyller denna höghastighetsfilmatisering av Frankenstein till bredden. Varenda scen är överdådig och dramatisk. Jag gillar det, och tycker Brannagh ska ha en eloge för att han gör det så bombastiskt och engagerat ambitiöst. Fint bildspråk också, med smart symbolik och så vidare. Att filmen aldrig riktigt lyfter är en annan femma.
Ondskapt
2014-05-03
Branagh gillar att ta i. Det märker vi. Alltför väl.
JanneN
2014-02-27
Robert De Niro, Kenneth Branagh och Tom Hulce (Amadeus), var bra.
Bumbi78
2013-11-20
Det känns som att Branagh tar sig själv på lite för stort allvar då allt verkligen känns teatraliskt och bombastiskt, som om varje scen måste vara häpnadsväckande. Sen är scenografi och effekter bra ur 1994 års mått mätt.
DrNoz
2012-09-26
Trött och seg av en regissör som borde pryglas!
jeremy_jones
2012-05-16
Kompetent och bitvis väldigt engagerande. Inspirerat regisserat också, men filmen faller på att historien inte gör sig så bra på film, iaf inte när den är så trogen boken. Och så ser jag aldrig monstret heller, bara DeNiro.
Visa äldre kommentarer »