Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Frankensteins hus


Den galne Dr. Niemann lyckas rymma från sin fångenskap och börjar förbereda en grym hämnd mot de som fängslade honom. Till sin hjälp för att genomföra dessa planer så återupplivar han Dracula, Frankensteins monster och Larry Talbot/Varulven.


Originaltitel House of Frankenstein
Regissör Erle C Kenton
Manus Curt Siodmak, Edward T Lowe Jr
Genre 40-tal, Skräck
Skådespelare Boris Karloff, John Carradine, Lon Chaney Jr, J Carrol Naish, Glenn Strange, Anne Gwynne, Peter Coe, Lionel Atwill, George Zucco, Elena Verdugo, Sig Ruman
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 128
Filmnummer 27665

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Krille80
2014-12-30
Vanligtvis gillar jag House of....filmerna men här vet jag inte riktigt vad jag ska säga. Kul är det i alla fall att Boris Karloff denna gång får spela den galne vetenskapsmannen(Dr. Niemann). Dessutom är Lon Chaney Jr riktigt bra i rollen som Lawrence Talbot/Varulven. Första 30-35 minuter då koncentrationen ligger på Dracula är inte bra även om filmen de inledande minuterna är OK. Det är istället de återstående ca 35 minuterna som filmen får liv och fångar mitt intresse.
martineden
2013-07-01
[rek. 2] Även om vi rent kvalitativt kommit långt ifrån de första tre filmerna tycker jag ändå att denna fungerar riktigt bra. Filmen är en slags exposé genom de mest berömda monstren från Universals katalog. Karloff håller ihop de disparata delarna övertygande. Bra! 3.
precineadd
2013-04-26
störtlöjlig men kul. bättre än många av de tråkiga föregångarna.
Scrite
2010-06-26
Snudd på ettan. Men nu är jag i alla fall klar med Frankenstein boxen som jag snål som jag är lånade gratis av en kompis...
Caltha
2010-04-22
Lika osammanhängande och odramaturgisk som House of Dracula, men inte fullt lika dålig. Den har sina stunder. Jag gillar den tangorabattsprydde Dracula och den amerikanska flickan och zigenarflickan i biroller är också bra.
Hypostas
2009-11-10
Sämst av de frankensteinfilmer som ingår i Karloff-boxen. Dessutom bygger den vidare på en film som inte finns med i boxen.
hogland
2009-09-29
Knäpp rulle med ännu knäppare manus. Men man måste älska det för vad det är. Fantastiskt kul att se Karloff som den galne vetenskapsmannen, for a change.
100tonvalspäck
2008-08-31
Den absolut sämsta av de gamla fina frankensteinfilmerna. Oerhört rörig och de försöker klämma in mer i mackan än vad som får plats.
Dele
2008-03-13
Spretar lite åt alla möjliga håll, men lyckas inte riktigt ro något i hamn. Alldeles för kort.
ThePhantom
2007-12-11
En klassiker i och för sig, men den kunde vart bättre. Med namn som Karloff, Carradine, Chaney Strange så borde man ha en lika bra story. Det börjar mycket bra, men går tråkigt nog utför. De verkade ha svårt att få plats med alla monster, vilket är enormt synd, och filmen är på tok för kort. Men den är klart sevärd, för Karloff och Chaney upphör ju aldrig att brilljera.
Visa äldre kommentarer »