2.4
2.4
Freaky Friday
En överstressad mamma och hennes tonårsdotter har svårt att komma överens. Men när de byter kropp med varandra för en fredag kanske de får en större förståelse för varandra.
Originaltitel | Freaky Friday |
Regissör | Mark Waters |
Manus | Leslie Dixon, Heather Hach |
Genre | Komedi, Familjefilm, Fantasy, 2000-tal |
Skådespelare | Jamie Lee Curtis, Lindsay Lohan, Mark Harmon, Chad Michael Murray, Harold Gould, Ryan Malgarini, Stephen Tobolowsky, Christina Vidal, Haley Hudson, Rosalind Chao, Lucille Soong, Willie Garson, Julie Gonzalo, Dina Spybey-Waters, Lu Elrod |
I familjen Coleman går vardagen hektiskt till. Mamman och psykologen Tess (Jamie Lee Curtis) är ständigt mitt uppe i telefon med patienter, alternativt ägnar tiden åt att tjata på sin tonårsdot... Läs mer »
När TV-kanalen TV3 var ny var den rätt fräsig. Man fick lite extra cred om man på rasterna på skolgården kunde droppa att man hade trean hemma. Jag minns också att TV3 på den tiden visade ... Läs mer »
Den här såg jag aldrig när den kom, men minns väldigt tydligt alla trailers och marknadsföringen. Antar att jag var den enda tolvåringen som var mest nyfiken på att Jamie Lee Curtis var med, snarare än den för mig okända Lindsay Lohan. Bör även säga att jag aldrig sett originalet. Men jag tyckte det här var riktigt lyckat! En ganska simpel premiss och utförande enligt mallen, men båda huvudrollerna spelar sina kort helt rätt och det blir dessutom riktigt kul emellanåt. Så fort själva bytet sker lyser filmen upp och håller bra fart hela vägen in i mål. Den där pop-punkiga stilen är kolossalt mycekt 2003 och känns rätt rolig att se idag, förmodligen till och med mer idag än för 20 år sedan. Fin tidskapsel, bra skådespelare, en kul film med ett smart koncept då den känns som gjord för en vuxen medelåldersperson att se med sitt barn och att de kan ha kul tillsammans samtidigt. Sympatiskt, på så vis.
En komisk familjefilm med drag av rockmusikal och ”coming of age”. Jag såg att det gjorts tre remakes på konceptet (1976org, 1995, 2003, 2018). Jag har bara kollat den här 03an. Tycker väl att det var hygglig underhållning men så många remakes av konceptet förvånar.
Hade mycket måttliga förväntningar på detta när vi bänkade oss, men det är en ganska så sevärd ”coming of age” komedi (populär US genre).
Snabba och rappa scener från Mark Waters (en regissör jag ser för första gången).
Riktigt dålig...
Det är jobbigt att se Lindsay vara så bra och veta att hon snart ska slarva bort sin karriär. Men som jag sagt innan: detta är Jamie Lee Curtis film.
Det är Jamies film, Lindsey är inte fullt så övertygande som vuxen men det här är ju innan hon ballade ur så det funkar.
Väldigt bra och lyckad remake,
Jamie Lee Curtis är alltid bra och det är hon som gör hela filmen. Lindsay Lohan hade lätt kunnat bytas ut mot nästan vem som helst, väldigt medioker.
Watchable. Älskar Jaime Lee Curtis, men tyvärr räcker inte ens hennes insats för att jag ska kunna sätta en trea. Lindsey Lohan är...som hon är.
En smårolig smått hysterisk nyinspelning av den gamla filmen med samma namn. Bra skådisar i denna komedi där mor och dotter byter plats med varandra efter en förtrollning. Några riktigt roliga scener och väldigt mycket bra musik.