Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.4
av 5

Fredagen den 13:e del 2


Rykten börjar surra i trakten att ett monster vid flera tillfällen uppenbarat sig från sjön. Ryktena är envisa och alltmer sällan vågar någon vistas i omgivningarna. Till slut spärrar polisen av området. Fem år senare befinner sig ett gäng ungdomar i trakten för att leva lägerliv. De nås av ryktet om monstret och hör berättelsen om Mrs Voorhees drunknade son. Frågan är - överlevde han olyckan och var finns han nu i så fall? Steg för steg närmar de sig svaret på frågan


Originaltitel Friday The 13th Part 2
Regissör Steve Miner
Manus Ron Kurz
Genre Skräck, 80-tal
Skådespelare Amy Steel, John Furey, Adrienne King, Kirsten Baker, Stuart Charno, Marta Kober, Russell Todd, Walt Gorney, Tom McBride, Bill Randolph, Lauren-Marie Taylor, Warrington Gillette, Russell Todd, Betsy Palmer, Cliff Cudney
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2524
Filmnummer 3161

Recensioner

Skapad 2019-12-06 av FreddyKrueger
I Fredagen den 13:e del 2 får vi först se hur den enda överlevaren från massakern vid Camp Crystal Lake från första filmen blir brutalt mördad av en mystisk man i hennes lägenhet. Från det mo...   Läs mer »

Kommentarer


Rai
2022-12-04
En av de sämre i serien...
Zingostar
2021-09-08
En bra uppföljare till första filmen. Bra handling, och mycket spänning. Dock drar första halvan av filmen med för mycket dialog, och för lite som händer. Men set vägs upp av andra halvan.
sven_usling
2020-08-03
Inledningen är fantastiskt usel, men sen tar det sig faktiskt. Inte för att det är särskilt bra, men de första 50 minuterna går faktiskt förbi rätt snabbt. Sen börjar den delen av filmen som ska skrämmas, och då är det bara roligt. Något mer underhållande än den första filmen. Men långt ifrån bra.
päronanton
2020-04-21
Kultfilm! Något bättre än första filmen.
KyLLo
2018-07-11
Kanske den del som känns äldst i filmserien, där skräcken mest är klassisk och verklighetsnära. Klart bättre än att det går till överdrift och blir helt osannolikt, men jag upplever det som lite tråkigt. Men hur "monstret" framställs är förbaskat kul när man har sett fler filmer i serien.
menschenfeind
2018-05-12
Betydligt bättre än jag mindes den - hade för mig det var en lågpunkt i serien, men på många sätt tycker jag den håller bättre än de mer populära del 3 och 4.

2017-11-05
For kjedelig for å skremme ordentlig. Med mer naget kunne det ha blitt en -3. Nå blir det +2.
Stygga-Vargen
2016-10-15
En av de bättre delarna i serien.
filmfreak1
2016-02-01
Tredje gången gillt, Är faktiskt en riktigt bra slasher, välregisserad om inte annat.
myslas
2015-12-21
Första halvan är bland det tråkigaste som någonsin visats på en filmduk. Det blir marginellt bättre andra halvan men mordscenerna är taffliga och Jason är mesig. Musiken är det som räddar filmen från bottenbetyg.
Visa äldre kommentarer »