Free Fire

I Boston 1978 leder ett möte mellan två gäng i ett övergivet lager till skottlossning och en kamp för överlevnad.

Murvel48
2022-04-22
Underbar film! Massor med krypande spänning, bokstavligt talat. Jag trodde det skulle bli segt i längden men dom fixade det udda konceptet hela vägen. Stark fyra.
Rune2000
2022-02-13
Roligt koncept men blir segt i längden, trots filmens relativt korta speltid. Svag 3a.
2020-11-17
Jag störde mig lite på den ansträngda dialogen redan från början, men annars tycker jag att filmen lyckades ganska bra med att etablera och bygga upp sitt scenario. Ett scenario med potential dessutom. Men tyvärr tog idéerna slut där, och resten av filmen består bara av att folk skjuter på varandra och emellanåt slänger ur sig en trött one liner. Karaktärerna saknar personlighet, och det finns ingen kreativitet alls i hur händelseförloppet utvecklar sig. Inte heller får man något riktigt grepp om var karaktärerna befinner sig rent fysiskt i förhållande till varandra, och då blir det svårt att engagera sig i skottlossningarna. Det blir därför bara tråkigare och tråkigare ju längre tiden går
ulpe01
2019-11-25
Tunn premiss utvecklas till en underhållande rulle där dumdristiga män får sona för sina ogenomtänkta handlingar. Väldigt mycket krälande i smuts och kunde inte låta bli att sympatisera med skådisarna som utsatte sig för det. Underhållande och lockade till och med fram ett skratt här och där.
dudson
2019-05-01
Häftig film där det verkligen köttas på bra med skjutjärnen. Coola karaktärer åxå med balla 70/tals outfits#) Känns som en välgjord Tarantino tribute/ Vissa scener är awsome gory. Me Like! 3+
Gordyal
2019-01-23
Å ena sidan gillar jag att de envisas med att hålla i konceptet, å andra sidan blir det emellanåt rätt så tjatigt. Men på det stora hela är det hyfsat underhållande. (7/15)
Adoniram
2018-10-25
Storyn håller en kvart, sen verkar inspirationen ha tagit slut. Reservoir dogs lade ribban för den här typen av filmer och ett sånt här försök blir bara patetiskt i jämförelse.
Thinduke
2018-05-23
Två kriminella gäng. I en gammal industrilokal. Skjuter på varann. I typ 80 minuter. Känns oväsentligt vem som dör/överlever. Spänning saknas. Humor likaså. Olidlig film.
setterwall
2018-03-11
Antagligen den mest realistiska filmade shootouten på bra många år. Bra delivery från skådespelare och intressant manus. Befriande att intw varje actionswkvens försöker överträffa den tidigare.
2018-01-11
Hade nog lite för höga förväntningar här, för jag tyckte det snabbt blev intetsägande. Ändå smått underhållande och 70-talsstilen passar in bra. Hade kanske behövts mer hysteriskt pangpang istället för krälande på golv.