Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Freedom Writers


Läraren Erin Gruwell kommer till sitt nya arbete med höga ideal. Eleverna i hennes klass kommer alla från samhällets baksida och har inga förväntningar på livet. Men Erin försöker inspirera dem att skriva om sina egna liv genom att läsa om Anne Franks öde. Varje elev har något att berätta och genom skrivandet vågar de snart hoppas på en tillvaro utanför de egna kvarteren.


Originaltitel Freedom Writers
Regissör Richard LaGravenese
Manus Richard LaGravenese
Genre Drama, Kriminalare, 2000-tal, Biografi
Skådespelare Hilary Swank, Imelda Staunton, Scott Glenn, Mario, Robert Wisdom, Will Morales, Patrick Dempsey, Kristin Herrera, April L Hernandez, John Benjamin Hickey, Hunter Parrish, Jaclyn Ngan, Deance Wyatt, Vanetta Smith, Gabriel Chavarria
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 2468
Filmnummer 46320

Recensioner

Skapad 2019-12-22 av kanzi
Erin Gruwell (Hilary Swank) är en nyexaminerad, entusiastisk ung lärarinna som kommer till Wilson High School – en skola i en relativt förmögen del av Los Angeles. Det är mitten av 90-talet och ...   Läs mer »

Skapad 2019-12-14 av film_Alex
Nu ska berätta en liten sann berättelse. Jag och en kompis skulle på bio för att se Hata Göteborg. Vi hade ganska blandade förväntningar så vi visste inte vad vi skulle kunna få se, men efter...   Läs mer »

Skapad 2019-10-24 av bmo
Erin, en ung idealist till lärare kommer till en nyligen integrerad skola i Long Beach. Hennes elevers vardag är fylld av våld, skräck och rasism och skolgården är strikt uppdelad i olika territ...   Läs mer »

Kommentarer


svältaren
2020-12-05
Passionerad lärare vinner stökiga elevers hjärtan. Har vi sett den här filmen förut? Suck.
Tatty
2020-11-29
Väldigt bra och fängslande film! Var helt inne i filmen och händelser!
mammene
2020-11-05
Tyckte mycket om det här, även om det till viss del kändes romantiserat, men det må vara hänt. Dessutom kändes det för bra för att vara sant, men det bygger på en verklig Erin och händelser. Det värmde i hjärtat att se hur ungdomarna tinade upp, det som retade upp mig var den självömkande mannen som bara tyckte synd om sig själv.
zallaxx
2019-04-13
Bästa filmen jag sett på länge
Barneyk
2018-04-08
En hyfsat underhållande och fin film som verkligen vill väl men allting blir så övertydligt att ingenting känns på riktigt. Men jag är också lättköpt så stark tvåa.
Jamesa
2017-05-14
Ok ungdomsfilm.
Stygga-Vargen
2016-09-24
Väldigt bra och välspelat drama.
energitjuven
2016-01-23
Brukar ha svårt för draman, men denna drog verkligen med mig. Stark fyra.
Ajjen
2014-11-24
Är själv lärare och arbetar med light-versionen av dessa elever, så filmen träffar helt rätt
WillyV
2014-07-18
Ja, den är lite för svulstig, lite för mycket. Men jag gillade den ändå skarpt, mig drog in och berörde rejält. Tycker dessutom att kidsen och Swank var riktigt bra. Backstoryn är lika, om inte mer imponerande.
Visa äldre kommentarer »