Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Freeway


Vanessa är en 15-årig tjej som efter att hennes föräldrar arresterats beslutar sig för att lämna allt bakom sig och åka till sin mormor. Beväpnad med en stenhård attityd och en pistol hon fått av sin pojkvän, stjäl hon sin övervakares bil och drar iväg ut på I-5-motorvägen. När hennes bil går sönder får hon hjälp av av den vänlige barnpsykologen Bob Wolverton som snabbt vinner hennes förtroende. Vad Vanessa inte vet är att Bob är den fruktade I-5- seriemördaren, som väljer sina unga offer längs motorvägen, manipulerar dem, dödar dem och våldtar dem, i den ordningen...


Originaltitel Freeway
Regissör Matthew Bright
Manus Matthew Bright
Genre Drama, Komedi, Kriminalare, Thriller, 90-tal
Skådespelare Reese Witherspoon, Kiefer Sutherland, Wolfgang Bodison, Dan Hedaya, Amanda Plummer, Michael T Weiss, Brooke Shields, Bokeem Woodbine, Brittany Murphy, Alanna Ubach, Susan Barnes, Tara Subkoff, Guillermo Díaz, Conchata Ferrell
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 724
Filmnummer 7736

Recensioner

Skapad 2019-11-13 av Stygga-Vargen
Ibland försöker filmskapare att göra nyversioner av klassiska berättelser och ibland blir resultatet väldigt bra och ibland blir det väldigt dåligt. År 1996 bestämde man sig för att göra en...   Läs mer »

Kommentarer


HerrNenne
2021-09-18
Var rädd att det skulle vara standard actionthriller med en mördare som jagar ett offer genom hela speltiden så var glad att det inte var så. Det gjorde att det var intressant hela vägen. Det är dock inte något speciellt bra, eller medryckande. Det kulminerar lite i trams. Men sebar.
500nightsofsummer
2020-12-10
En riktig upplevelse! Jag visste ingenting om filmen när jag såg den, och gissa om jag blev överraskad! Så sjukt intensiv och otrevlig - på bästa sättet du kan tänka dig. Jag kunde inte släppa den på flera veckor och jag önskar att jag kunde se den för första gången igen och igen!
Trangor
2018-07-17
En röd tråd någonstans? Inte helt genomtänkt manus, men skådespelarinsatserna gör att den ändå lyfter och blir sevärd. Att jag inte visste att det var en remake av Rödluvan höjde filmen ett snäpp.
Stygga-Vargen
2016-09-10
Tuff nytolkning av sagan om Rödluvan. Spännande och stundvis även ganska rolig. Väldigt bra skådespelare också.
Totenkopf
2016-08-22
Usel och bra på samma gång, kul twist på Rödluvan och vargen. Och Reese Witherspoon som white trash funkar bra också, annars så känns den lite väl slarvigt gjord.
dudson
2015-02-09
Verkligen en twistad flippad mörk historia med en femenistisk prägel. Sevärd & tänkvärd"
Bumbi78
2014-06-10
Sexig, cynisk och fullkomligt rubbad med kolsvart komik. Skrattade gott åt några scener, inte minst de våldsamma. Låter det konstigt? Det är för att det är en konstig film, men väldigt underhållande på ett sätt som närmast kan jämföras med Pulp Fiction. Witherspoon är långt från helylle och Sutherlands roll kommer jag nog för alltid minnas.
Howler19
2013-09-05
En besvikelse. Jag är ett stort fan av Reese Witherspoon och det här verkade vara precis min typ av film på förhand. Tyvärr föll det alldeles för platt. Inte särskilt rolig, inte särskilt spännande, inte särskilt gripande... Inget särskilt helt enkelt.
vicidoman
2013-01-14
Så konstig, så skön.
JimCarrey
2012-11-22
rolig och underhållande
Visa äldre kommentarer »