Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.4
av 5

Frida


Filmatisering av Frida Kahlos liv. Förutom att vara en skicklig konstnär, var Frida Kahlo bisexuell och kommunist. Hon fick kämpa med en temperamentsfull make, ständiga plågor efter en bussolycka, en benamputation och slutligen drog- och alkoholproblem som tog livet av henne vid 47 års ålder.


Originaltitel Frida
Regissör Julie Taymor
Manus Anna Thomas, Clancy Sigal, Diane Lake, Gregory Nava
Genre Drama, 2000-tal
Skådespelare Salma Hayek, Edward Norton, Ashley Judd, Antonio Banderas, Geoffrey Rush, Alfred Molina, Mía Maestro, Diego Luna, Valeria Golino, Roger Rees, Patricia Reyes Spíndola, Roberto Medina, Margarita Sanz, Omar Chagall
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 3908
Filmnummer 6130

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Rai
2019-08-01
En riktigt bra film!
ouimadame
2017-08-16
Över förväntan! Jättefin o ett kul udda grepp. Selma hayek gör en grym insats som frida!
RustyFilm
2016-12-09
Snyggt, mustigt och prunkande är detta porträtt av den mexikanska konstnärinnan Frida Kahlo. En tekniskt intressant detalj är regissören Julie Taymors sätt att låta kameran liksom vandra in i Fridas tavlor och göra dem levande, bravo.
Stygga-Vargen
2016-10-28
Under förväntan.
supermancover
2016-10-15
Blev irriterad då Fridas man var i fokus alldeles för mycket och för att filmen kändes alldeles för platt och tråkig ofta. En fråga: VARFÖR är filmen på engelska?! Hade velat veta mer om hennes konst och konstnärsskap snarare än hennes jävla man.
BrutusBeefcake
2016-09-03
Kunde inget om Frida Kahlo innan filmen och känner inte att jag lärde mig något heller. För det är inte särskilt intressant att höra om hennes kärleksliv. Hon som konstnär kom i andra hand. Trist. (5-/15)
Roswall
2016-01-25
Tyvärr håller den inte måttet. En film i samma genre som gör det bra är Basqiuat av Julian Schnabel. Här får jag ingen känsla för vem Frida var mer än någon med mycket energi och som någon nämt, är det för mycket fokus på Rivera.
ASSFACE
2015-08-17
Är besatt i Frida Kahlo och älskar typ allt som har med henne att göra. Filmen var bra, dock hade jag gärna sett att man gick mer på djupet. Svag 4a.
BruceIV
2014-11-30
Mycket bra. Stör mig dock på att de pratar engelska! Finns ingen anledning till det...
FrankKanin
2014-06-19
Jag visste inte om jag skulle gråta eller skratta. Fridas man var i fokus, lesbiska omotiverade scener, engelskan...engelskan...Frida skulle vända sig i graven om hon såg denna film.
Visa äldre kommentarer »