3.5

Fritagningen

När Ayatollah Khomeini tar över i Iran blir två verkställande direktörer för Electronic Data Systems arresterade i Tehran, och en lösensumma på $13,000,000 krävs. H. Ross Perot, chefen för företaget hyr den pensionerade generalen Arthur E. 'Bull' Simons för att försöka frita dem.

Originaltitel On Wings of Eagles
Regissör Andrew V McLaglen
Manus Sam Rolfe
Genre Drama, Mini-serie, 80-tal
Skådespelare Burt Lancaster, Richard Crenna, Paul Le Mat, Jim Metzler, Loius Giambalvo, James Sutorius, Esai Morales, Constance Towers, Cyril O'Reilly, Robert Wightman, William Bumiller, Lawrence Pressman, Alan Fudge, John Doolittle, Karen Carlson, Diane Salinger, Bob Delegall, Patrick Collins, Martin Doyle, Zevi Wolmark, Karen Landry, Patty McCormack, Mary Apick, Kabir Bedi, Pedro Armendáriz Jr, Diana Bracho

Astrojacob
2010-05-02
Ovanligt bra drama upplagt som en dokumentär. Burt Lancaster suveränt iskall som hjärnan bakom den faktiska operationen att få ut jänkarna från Iran. Lite lång kanske men tät och med många turer var den både klaustrofobisk och otäck ibland. Bra Fyra med historiskt värde som plus.
Maxter
2007-05-24
Filmen är baserad på Ken Folletts bestseller. Riktigt spännande film !! Jag lyckades hitta denna film på VHS i 2 delar.
f1947
2007-01-10
En av de bästa filmer som gjorts, baserad på en verklig händelse. Ross Perot försökte senare att bli president i USA. Många minns honom för hans insatser till de som tjänstgjorde under Vietnamkriget.