Fritz the Cat
En animerad berättelse som på ett lättsinnigt sätt beskriver sextiotalets proteströrelser. Fritz är en modig och sextokig katt som efter att ha slutat universitetet prövar på hasch, Svarta Pantrarna och Hell's Angels för att finna sig själv.

Originaltitel | Fritz the Cat |
Regissör | Ralph Bakshi |
Manus | Ralph Bakshi, Robert Crumb |
Genre | Komedi, Animerad, 70-tal |
Skådespelare | Skip Hinnant (röst), Reva Rose (röst), Bob Holt (röst) |
Bra tidsdokument och träffande satir om det amerikanska samhällets revolutionära rörelser vid 70-talets början som trots sina olikheter delade fäbless för sex och droger.
Jag struntar i filmens satir eller budskap. Detta är rent skräp!!!
Har lite svårt att bedöma om det var cinematekets ex som inte var i bästa skick eller om en del scener faktiskt skulle sluta helt abrupt.
Fantastiskt tecknad, men känns aldrig som att den går in på djupet i något av ämnena den tar upp, det är ju visserligen en aspekt den även driver med, så det kan ju vara ett medvetet drag, men tyckte inte riktigt att det funkade som helhet.
Det är 43 år sen jag såg den men kommer ännu ihåg den. Det är ju bästa betyg!
Vet inte vad jag ska tycka om den här helt jävla urflippade animerade droghippie-filmen. Det är ju fränt med sex, drugs & rock n roll, men i slutändan blir det väl mycket unken mjukporr för min del iaf... svag trea.
En av de absolut bästa & skönaste filmerna jag sett. Drogdimmigt sextiotal, beatniks, liv utan ordning & reda. Kaotiskt ös. +1 på pundarnazibikerkaninen.
Häftig och intressant. Smartare än den verkar på ytan. Lite svårt med vissa segment som inte fungerar eller är för grovhuggna. Men en viktig och bra film, som vågar vara annorlunda.
Genial satirisk analys av social och politisk strävan under 60-talet!
ovanligt att tycka om nine lives mer än denna men så är det i alla fall för mig.
Säger som JeremyClarkson: Nazi-heroinpundar-mc-knutte-kaninen!