Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2.9
av 5

Fröken April


Bankdirektör Arwidson blir förälskad i en balettdansös. Bankdirektören hamnar i Operakören och Stockholmsoperan blir ett centrum för kärleksintriger.


Originaltitel Fröken April
Regissör Göran Gentele
Manus Göran Gentele
Genre Komedi, 50-tal
Skådespelare Gunnar Björnstrand, Lena Söderblom, Jarl Kulle, Gaby Stenberg, Douglas Håge, Hjördis Petterson, Meg Westergren, Lena Madsén, Olof Sandborg, Sif Ruud, Birgitta Valberg, Per Oscarsson, Sven Holmberg, Björn Gustafson, Georg Skarstedt, Bengt Eklund
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 158
Filmnummer 6910

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


yrkeschaufföre
2016-03-16
Allra bäst är färgerna, strax efter kommer Stockholmsmiljöerna tyvärr är inte handlingen lika bra. Räcker till en trea iallafall.
Memmem
2016-03-08
Elegant komedi! En komedi med operamusik är inte så vanligt, men denna är gjord av senare operachefen Göran Gentele, till slut chef för Metropolitan i New York, och delvis inspelad på Operan i Stockholm. En ung dam tar av misstag bankdirektör Arwidsons väska. Han följer efter henne in på Operan och hamnar på scenen där en audition för kören pågår. För att rädda situationen tvingas han sjunga och väljer "Helan går". Han applåderas och erbjuds en plats i kören. Strax får han allt större roller medan han uppvaktar balettflickan som tog hans väska med viktiga papper. Väl spelat av skickliga skådespelare, framför allt huvudrollerna Gunnar Björnstrand och Lena Söderblom samt Jarl Kulle. Självklart ackompanjeras filmen av diverse örhängen inom den klassiska musiken och interiörer från Operan. En osannolik historia gav ändå en underhållande film. Betyg: 3+
stri70
2014-07-15
Både Kulle och Björnstrand är briljanta i denna 50-talspärla!
yrkeschaufföre
2010-05-02
Riktigt galen men på ett ganska skönt sätt och gott om stora skådisar. Jag gillade verkligen Björn Gustafson i en av sina första roller.
kennert
2010-03-14
Heltramsig.
FabianBom
2009-04-20
kultfilm, mästerverk i färg.
TobiasRydén
2009-03-26
fauces: Nej, det är inte samma sångröst som dubbar Björnstrand och Kulle. Ingvar Wixell dubbar Björnstrand, Erik Saedén dubbar Kulle.
TobiasRydén
2008-01-12
Svenska 50-talskomedier i färg är alltid kul. Gunnar Björnstrand är en bra komediaktör, Jarl Kulle går inte av för hackor som operadivan han heller.
Bond26
2006-12-26
åååh klassisker på ett underbart sätt, Gunnar Björnstrands bästa film, hans bästa roll han gjort efter rollen i sjunde himmeln, även Jarl Kulle som operasångare är gudomligt rolig, filmens höjdpunkt.......mästerligt
lillaH
2005-05-11
Åh va härligt. Fina färger och söt historia. Underbara kostymer också, en må-bra-film! :o)
Visa äldre kommentarer »