Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

From Hell


Året är 1888 och staden är London. Mary Kelly och hennes väninnor försörjer sig som prostituerade. En av Marys vänner försvinner mystiskt och en efter en av hennes vänner hittas till slut brutalt mördade. Inspektör Fred Abberline försöker utreda morden, bland annat med hjälp av sin märkliga förmåga att kunna se in i framtiden när han har rökt opium som han är näst intill beroende av. En filmatisering om seriemördaren Jack Uppskäraren.


Originaltitel From Hell
Regissör Albert Hughes, Allen Hughes
Manus Rafael Yglesias, Terry Hayes
Genre Kriminalare, Thriller, Skräck, Mysterium, 2000-tal
Skådespelare Johnny Depp, Heather Graham, Ian Holm, Robbie Coltrane, Ian Richardson, Jason Flemyng, Katrin Cartlidge, Terence Harvey, Susan Lynch, Paul Rhys, Mark Dexter, Lesley Sharp, Estelle Skornik, Nicholas McGaughey, Annabelle Apsion, Joanna Page, Mark Dexter, Danny Midwinter, Samantha Spiro, David Schofield, Bryon Fear, Peter Eyre, Cliff Parisi, Sophia Myles, Ralph Ineson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 10918
Filmnummer 2907

Recensioner

Skapad 2019-11-09 av steffoo
Dags att än en gång ta sig an myten om den fruktansvärde ”Jack Uppskäraren”. Denna gång i 2000-tals version av regibröderna Hughes. Manuset bygger för övrigt på en grafisk roman (annat namn...   Läs mer »

Kommentarer


RustyFilm
2018-09-27
En film om ett av historiens mest ökända och olösta seriemord. Mördaren gavs öknamnet Jack the Ripper, händelsen utspelades 1888 i London. Filmatiseringen av händelsen baseras på en ”grafisk roman” från 90-talet. En ganska så snårig intrig presenteras med mörka och dystra bilder. Står man ut med svårmodet så finns där en spännande och klurig handling.
Stygga-Vargen
2016-09-18
Spännande och ganska intressant film som försöker besvara en fråga som vi antagligen aldrig kommer få svar på. Johnny Depp är som vanligt bra och även Heather Graham gör bra ifrån sig.

2015-12-24
Lang ifra feilfri film men faktisk litt spennende innimellom.
Dutch
2015-12-12
Det stora problemet är att Heather Graham är alldeles för fin för att vara prostituerad. Annars en härlig mörk film i de nattsvarta trånga kvarteren i 1800-talets London.
TheHorrorfan
2015-08-24
Ganska tråkig, men bra gjord med bra skådespelare. Dock så väger inte det upp till ett högre betyg tyvärr.
martineden
2015-06-20
[rek. 3] Det finns både positivit och negativt att säga om denna film. Den är ju baserad på en graphic novel, vilket förklarar många visuella element. En helt fantastisk grupp brittiska skådespelare, i vilken Depp och Graham känns pinsamt malplacerade. Här framträder kontrasten mellan riktiga karaktärsskådespelare och filmstjärnor: allt i från vänskapskretsen av prostituerade till Ian Holm och Ian Richardson. Kärlekshistorien funkar inte heller och "synerna" känns helt onödigt. Robbie Coltrane är mycket bra också. Blandad kompott för det är också ganska visuellt och stämningsfullt, men manuset är lite ojämnt. Bra!! 2+/3-
Tatty
2015-06-11
Lagom bra film med Johnny Depp. Han gör rollen bra som vanligt.
carnevil
2015-01-16
Kommer inte i närheten av den smått geniala grafiska novellen.
Engravadlax
2014-12-06
Ian Holm är bra, det är hyfsat blodigt, men handlingen engagerar inte särskilt och det är inte mycket till mysterium.
saggesaliv
2014-11-20
En besvikelse. Hughes-brödernas sämsta film. Allting känns otroligt konstruerat och platt. Dock så hålls intresset uppe av bra skådespelare och en något annorlunda skildring av uppskäraren (+5/10)
Visa äldre kommentarer »