Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.9
av 5

Fruar och döttrar


Änklingen Dr Gibsons unga, söta dotter Molly får lära sig om livet och människan när pappans nya fru och dennas dotter flyttar in. Hennes nya syster Cynthia är mycket vacker och har friare till höger och vänster. Dessutom börjar intrigerna tätna borta på granngodset där Mollys rika vänner bor.


Originaltitel Wives and Daughters
Regissör Nicholas Renton
Manus Andrew Davies
Genre Drama, Romantik, Mini-serie, 90-tal
Skådespelare Justine Waddell, Bill Paterson, Francesca Annis, Keeley Hawes, Tom Hollander, Anthony Howell, Rosamund Pike, Michael Gambon, Iain Glen, Penelope Wilton, Barbara Flynn, Barbara Leigh-Hunt, Ian Carmichael
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 170
Filmnummer 22399

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


Les_Sourcils
2013-03-05
Jag blev förvånad av min egna likgiltighet, av att veta hur berättelsen skulle te sig (förutom på en punkt vilket jag är tacksam över). Kändes överdrivet långdraget på ställen till att bli hafsigt mot slutet för att få ihop berättelsen.
cassiopeia
2012-02-24
Lite långsam start, men åh, vilken fin berättelse det hela utvecklade sig till. Ligger faktiskt inte långt efter Stolthet och fördom.

2011-10-03
Jag har ju inte någon större längtan efter att se kostymdramer eller romantiskt ehrrm, dravel. Men detta föll mig faktiskt på läppen. Så ibland lönar det sig att se filmer utanför ens preferenser. Kul.
muspilo
2010-06-06
Den här hade kunnat få fortsätta minst lika länge till! Satt som fängslad hela serien igenom!
Justica
2010-06-02
En sådan fin romantik som byggs upp och sen inte en enda kyss... trist tycker jag. Annars väldigt bra :)
Penny_lane
2009-11-28
ett litet antiklimax till slut, men annars väääääldigt vacker och välspelad...
RebeckaNilsson
2009-08-13
Så laddad av känslor som kärlek, sorg, mod och förtvivlan. Den är otroligt välspelad, Tom Hollander är otrolig i rollen som Osbourne, lika så karaktärerna som Patron, Cynthia och Hyacinth är väldigt färgstarka är underbara att titta på! Kostymen är otroligt vacker och välsydd, jag älskar Cynthias och Hyacinth hemska frisyrer, fyllda med pryttel - som fågelbon - under balerna och alla "finare" tillställningar. Manuset är välskrivet, jag har inte läst boken men dialogerna är väl anpassade till ett filmmanus. Temat är såklart kärlek och utvecklingen av relationerna är en fröjd för ögat att följa, även om de stormas rejält under vissa delar av serien! Det är inte en tråkig stund under de 5,5 h du spenderar framför TV:n med det här gänget!
iolani
2009-05-22
Justine Waddell är otroligt vacker och duktig skådespelerska. Ska ta mig en titt på vad hon har gjort mer. =)
Jonquil
2008-08-30
Håller inte med Mara Jade om Keeley Hawes som Cynthia; hon var helt perfekt i rollen, yppig, varm och charmerande. Rosamund Pike hade varit alldeles för sval, men passade utmärkt som Lady Harriet, verkligen en fantastisk skåespelerska; -det är svårt att förstå att hon bara var 19 år när det här spelades in! Gambon är också fantastisk och gripande, men mest lysande är Francesca Annis som Hyacinth, had aldrig sett henne så sprudlande löjlig förr. Jag kan också varmt rekommendera Cranford, baserad på en annan Elizabeth Gaskell-roman, och som sändes i BBC förra hösten och som släppts på dvd, med Annis i en betydligt svalare roll, Gambon i en liten roll och Eileen Atkins och Judi Dench som två omaka systrar.
thelynx
2007-01-21
Fin historia. Bitvis aningen överdramatiserat (och varför måste kärleksförklaringar alltid ske i regn?), på andra ställen spelat med riktig fingertoppskänsla. När slutscenen visats är ändå allt förlåtet. Vacker, minst sagt (dock en svag femma).
Visa äldre kommentarer »