1.7
1.7
Full fart mot döden
John Harlow, en av världens mest framgångsrika racerförare, råkar orsaka fyra människors död i en trafikolycka.

Originaltitel | The Way to Dusty Death |
Regissör | Geoffrey Reeve |
Manus | Paul Wheeler, Christopher Wicking |
Genre | Action, 90-tal |
Skådespelare | Linda Hamilton, Simon MacCorkindale, Uwe Ochsenknecht, Anthony Valentine, Serena Scott Thomas, Tom Burlinson, Christopher Cazenove |
Regisserad av Geoffrey Reeve som gjort både Festen vid grottorna och Marionett i kedjor, två andra (dåliga) MacLean-filmatiseringar. Lika dålig som den här är de tidigare två dock inte -- detta är helt obeskrivligt B, och provocerande illa skådespelat, och inte mycket är likt boken. Alltså allvarligt talat, The Room är bättre. "Trafikolyckan" fick mig att vrålskratta. Hur filmen kan ha ett snittbetyg på nära 2 här på Filmtipset är faktiskt obegripligt. "Skall bli kul att se", skrev Fazzulisten här nedan, ho ho ho! Och Linda Hamilton har väl aldrig varit bra?
Blev förvånad hur jäkla ruttet dålig den här var. Fall för guds skull inte för MacLean´s namn. Boken kanske är bra, men den filmen är bara dynga.
håller helt med bunnykin
Den är så dålig att den blir rolig att se på - det är inte bara tekniskt som det står illa till här, utan någonstans i skallen på de ansvariga. Hur kan man allvarligt tillåta scener som överfallet på busen (som ramlar ner för tre trappsteg på en gräsmatta - och dör) att passera? Gjordes filmen som ett experiment på hur dålig man kan göra en film? Och att Linda Hamilton är med i det här blir jag inte heller klok på.
Något av det sämsta som gjorts någonsin i världshistorien, både estetiskt och produktionstekniskt, helt klart något för boken "1001 filmer du bör dö innan du ser".
Stor besvikelse! Man skall absolut läsa boken i stället.
Läs boken i stället
En av MacLeans bästa böcker. Skall bli kul att se. Med Linda Hamilton minsann.