Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.1
av 5

Fyra dagar i juli


Film om två par i Belfast som just ska få sina första barn. Det ena paret är katoliker och det andra protestanter och royalister.


Originaltitel Four Days in July
Regissör Mike Leigh
Manus Mike Leigh
Genre Komedi, 80-tal
Skådespelare Stephen Rea, Des McAleer, Brid Brennan, Paula Hamilton, Charles Lawson, Brian Hogg, Adrian Gordon, Shane Connaughton, Eileen Pollock, David Coyle, John Keegan, John Hewitt, Ann Hasson
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 22
Filmnummer 9498

Recensioner

Filmen har inga recensioner ännu.

Kommentarer


timbo93
2015-12-26
Jag förstår nog inte alla referenserna, därför blir det den sämsta Leigh-filmen för mig. Fast trots det håller de sista 20 minuterna högsta klass!!
KimEkberg
2012-04-06
skita-genialisk film, väldigt sparsmakad och välskildrad. bland det snyggare jag sett också. tv medför fyra tre, vilket bådar gott för bildkompositioner som dennas. pessimisten är perfekt för att ge mindre trångsynthet för övriga av karaktärer. en väldigt fin scen är den när de ligger och sjunger i sängen. otrolig dialog.
Tonti
2012-03-05
Leigh åker på utflykt till Nordirland och levererar en mycket fin skildring av vardagen bakom konflikten. Det här är nog på sätt och vis den mest intressanta skildringen av the troubles jag sett då den lyfter fram helt andra aspekter av livet i Belfast än de man normalt får ta del av på film. Slutscenen är en given höjdpunkt men förutom möjligtvis musikläggningen är det mesta i filmen mycket lyckat. Leigh har utan tvekan blivit en stor personlig favorit.
GeneralBussig
2005-03-31
Betyget hade kanske blivit högre om jag förstått mer av dialogen.