Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.5
av 5

Fyra nyanser av brunt


En välklädd man har färdigtställt sitt livsverk när han ställs inför ett livsavgörande vägskäl snidat i trä. En bit söderut försöker en nitisk far väcka sin skoltrötta sons nyfikenhet och tar med honom till södra Sveriges största smådjurskremering. I Göteborg möts några människor i tron att de ska lära sig laga mat. Och någonstans i norra Sverige dör en patriark. Hans söner åker motvilligt hem till en begravning med orientaliska förtecken.


Originaltitel Fyra nyanser av brunt
Alternativ titel Four Shades of Brown
Regissör Tomas Alfredson
Manus Tomas Alfredson, Robert Gustafsson, Jonas Inde, Andres Lokko, Martin Luuk, Johan Rheborg, Henrik Schyffert
Genre Drama, Komedi, 2000-tal
Skådespelare Robert Gustafsson, Johan Rheborg, Jonas Inde, Henrik Schyffert, Maria Kulle, Karl Linnertorp, Anna Björk, Iwar Wiklander, Ulf Brunnberg, Sofia Helin, Anders Johannisson, Oskar Thunberg, Elisabet Carlsson, Conny Linnteg, Karin Ekström, Finn Nielsen, Fyr Thorvald Strömberg, Karin Holmberg, Viktor Friberg, Eva Ekengren, Tore Persson, Anna Ulrika Ericsson, Tanja Lorentzon, Sofia Wärngård Lang, Magnus Mark, Åsa Wideen, Sofia Rönnegård, Jan-Erik Emretsson, Kiran Ahuja, Henry Castenland, Angela Widgren, Lotta Ivert
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 11260
Filmnummer 18162

Recensioner

Skapad 2019-12-16 av Exterus
Fyra nyanser av brunt är killinggängets senaste skapelse. Jag har alltid påstått att de personerna som utgör “killinggänget”, det vill säga: Robert Gustafsson, Jonas Inde, Andres Lokko, Marti...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av Loomis
Killinggänget har passerat gränsen och uppnått komikens Nirvana. Dom har lyckats uppnå en fullständig täckning av komikens alla hörn och i och med ”Fyra nyanser av brunt” är deras plats inte...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av enjoy
Var ska man börja? För det första är den väldigt lång. 192 minuter. Plus 15 minuterna rast i mitten, som bara känns som en olidlig väntan på fortsättningen av denna deprimerande dramakomedi....   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av weng-weng
När Killinggänget tar sig an spelfilmsformen är omvärldens förväntningar uppskruvade till max. Intervjuer med de riksbekanta herrarna har nästan majestätiskt förkunnat att det som förut vari...   Läs mer »

Skapad 2019-12-15 av Acedia
I Bjärred möter vi en till synes stereotyp svensk förortsfamilj där föräldrarna läser Henning Mankell och sonen försummar skolarbetet. I Dalarna återförenas tre bröder på deras minst sagt ...   Läs mer »

Kommentarer


ZoIX
2020-09-06
Gustafsson är helt magnifik i historien om mannen som tar itu med sin skoltrötta son. Helt och hållet världsklass, grät mången tår där. Även frun och sonen är riktigt bra. Här gör Rheborg det han gör bäst också, en biroll. Sen kommer man till vad Schyffert tillför till gänget? Slår vad om att det är han som kommer med kommentaren om "åtta ollon som en klase längs med låret". Tror det är det han gör, han kommer med kommentarer under manusförfattandet. Skådespela kan han iallafall inte.
arkiv
2019-01-16
Annars då?
Rai
2021-01-19
Tycker inte allas den här filmen, så otroligt seg!!! Och inte alls rolig...
KyLLo
2017-02-10
Mycket ojämn och spretig. Ett hopkok av överblivna idéer? Det som jag tycker är allra bäst och mest minnesvärt är "matlagningsgruppen".
Christofer
2016-07-14
14/7 2016 (5:): Det var längesen sist nu men jag tycker att filmen fortfarande är (nästintill) fulländad. Så mörkt, så allvarligt, så välskrivet. 19/8 2006 (5:a): Filmen är hur skön som helst. Det obehagliga och de tragiska/tragiskt komiska situationer som presenteras är helt lysande.
Snah
2016-03-29
Höll med bravur för en omtitt! Den var faktiskt mycket bättre än jag minns. Som Killinggängets/Alfredssons andra filmer är det tragikomik blandat med ett nattsvart allvar.
Roswall
2015-05-18
Stark trea. som många andra säger så drar den både uppåt och neråt betygmässigt.
BrutusBeefcake
2014-09-11
Filmen faller lite på mållinjen, när det är bra, ja då är det riktigt bra. Men det tiltar också åt det andra hållet, ibland vet jag inte riktigt vad filmen vill visa fram och berätta för mig. Av de fyra historierna är det två som är väldigt bra (Skåne, Göteborg) och två mindre intressanta historier (en rentav ganska dålig). Det som gör att den får en stark 3:a istället för en svag är tackvare Göteborg-historien som griper tag i en flera gånger under speltidens lopp och man längtar tillbaka att få se mer av den istället för den fullkomligt ointressanta hotell-historien med en ack så tråkig och irriterande Schyffert. Detta kunde ha blivit en film i klass med Torsk på Tallinn men tyvärr så förstör ojämnheten i såpass stor grad att den inte kan nå de riktigt stora höjderna. (9-/15)
Dutch
2013-11-25
En film om olika familjer. Christers historia är klart bäst!
eodling
2013-03-18
Riktigt mörk film man berörs starkt.
Visa äldre kommentarer »