Galaxy Quest

De avdankade skådespelarna i en kultförklarad science fiction-TV-serie blir en dag uppsökta av riktiga utomjordingar. Dessa har fångat upp TV-sändningarna i tron att de är "historiska dokument" och nu behöver de hjälp...

Originaltitel Galaxy Quest
Regissör Dean Parisot
Manus David Howard, Robert Gordon (V)
Genre Komedi, Äventyr, Science Fiction, 90-tal
Skådespelare Sigourney Weaver, Tim Allen, Tony Shalhoub, Alan Rickman, Sam Rockwell, Justin Long, Enrico Colantoni, Patrick Breen, Missi Pyle, Daryl Mitchell, Robin Sachs, Rainn Wilson, Jed Rees, Jeremy Howard, Sam Lloyd, Wayne Pére, Kaitlin Cullum, Jonathan Feyer

Skapad 2019-11-01 av movieguy72
Först och främst får jag säga att jag är ett stort sci-fi fan som älskar Star Trek-serien och filmerna, så jag var lite kritisk till Galaxy Quest hur man skulle reagera på att de har parodiera...   Läs mer »

Starkbröl
2022-08-09
Inte speciellt kul Star Trek-parodi.
Zok
2021-10-05
Kul i vissa scener, Men tyvärr så blir det som i månaga andra komedier, lite för löjligt. Ok men inte mer än så.
Count_Duckula
2021-02-15
Första halvan är - främst tack vare Tim Allens utomordentliga insats - vansinnigt stor komedi. Andra halvan byter växel mer åt action-äventyr, men det är väl sammanvävt och sluttampen får mig att le av lycka. Hejdlöst underhållande.
Dele
2020-09-17
Jag klarar inte av den där sortens rymdserier där ett gäng människor i löjliga kläder står på en kommandobrygga i ngt rymdskepp och pratar rappakalja med olika former av rymdvarelser. Men, jag måste säga att när det görs med det här perspektivet och den glimt i ögat som finns här så blir det faktiskt relativt underhållande, och det är inget dåligt omdöme för att komma från mig.
2018-02-08
Klarar inte av Tim Allen, så denna film blev avstängd efter 26 min! URK!!!
karlmats
2016-09-05
Vilken pärla. Att jag inte har sett den här förrän nu känns ju egentligen helt obegripligt men det gör ju inte saken sämre när jag nu gjorde slag i saken. Balansgången i att göra en Star Trek-parodi är ganska svår och här sätter man i princip varje ton rätt. Castingen är genomgående bra men att få se Alan Rickman hata livet så mycket som han gör här är i särklass det bästa med hela filmen. Vill man ha ett riktigt garv så är det här ett väldigt bra alternativ, speciellt om man är lite inne på sci-fi genren i stort. Kan inte gärna bli annat än en 4a.
erosagape
2016-02-14
Bra gjord fast osäker på om den är rolig eller spännande. Lättsedd.
ulpe01
2016-01-26
Efter Alan Rickmans tragiska bortgång har jag ofta hört att hans roll här skulle vara något extra och det får jag väl hålla med om. Underhållande sci-fi-parodi som funkar fint för en kul stund med en film.
myslas
2016-01-16
Underhållande liten SF-parodi. Ligger dock farligt nära gränsen för att bli fånigt men kliver aldrig helt över den.
KroY
2015-09-21
Oväntat kul, gav ett par skratt, vilket är mer än de flesta komedier i övrigt.