Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
2
av 5

Gappa, the Triphibian Monster


En rik man vill ta en isolerad ö och göra om den till en nöjespark. Han skickar dit ett gäng äventyrare som hittar en flygande babydinosaurie som visar sig vara infödingarnas gud. Äventyrarna tycker att det är en bra idé att ta med sig dinosaurien tillbaka till Tokyo vilket de givetvis får ångra när dinosauriens båda föräldrar bestämmer sig för att jämna Tokyo med marken.


Originaltitel Daikyoju Gappa
Alternativ titel Monster from a Prehistoric Planet, The Giant Beast Gappa
Regissör Haruyasa Noguchi
Manus Ryuzo Nakanishi, Gan Yamakazi
Genre Komedi, Science Fiction, Skräck, 60-tal
Skådespelare Tatsuya Fuji, Tamio Kawachi, Yôko Yamamoto, Kôji Wada, Yuji Okada, Keisuke Inoue
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 41
Filmnummer 22257

Recensioner

Skapad 2019-10-29 av niebaotan
“Gappa, the Triphibian Monsters” var Nikkatsu Studio's första och enda försök att ge sig på den populära ”Kaiju” genren. ”Kaiju” betyder direkt översatt monster, och ses ofta i filmer som ...   Läs mer »

Kommentarer


Asmorod
2017-04-19
Över alla förväntningar. Filmen har för övrigt använts flitigt i produktionen till Facemelter-videon med The Japanese Popstars. https://www.youtube.com/watch?v=Akn-tcKE-s
Megalon
2016-10-04
Klart godkänd Kaiju-rulle.
idd
2008-04-14
japanska monsterrullar bjuder sällan på originalitet eller överraskningar, men gillar man konceptet så gillar man de flesta! Gappa är inget undantag! plastmonster som skjuter laser å miniatyrstäder som sprängs i luften e precis vad man väntar sig å precis vad man får! filmens höjdpunkt är, som flera nämnt, slutet då gappa återförenas med sina monsterföräldrar å barnet (som levt i ständig skräck för monstren hela sitt liv) rörs till tårar när monstren kramas till blödig smörmusik.. sedan vänder sig plötsligt den kvinnliga huvudrollsinehavaren sig om å utbrister "i guess im just an ordinary woman. i should stay home, marry an office worker and wash diapers" och så är filmen slut. häpp!
Docklands
2007-05-16
Töntig så det skrivker om det, men jag njöt ett anntal gångeri alla all =)
tinytears
2006-08-03
nej nej nej så uselt. Lika "bra" som Gammera. usch
Dele
2006-01-09
Ja, en b-blandning av King kong och Godzilla ungefär. Har flera höjdpunkter (lågvattenmärken). Ett av de bästa är kvinnan som i slutet bestämmer sig för att hon "bara är en vanlig kvinna" och inte borde jobba, utan hålla sig hemma och byta blöjor. Den engelska titeln är ocklså lysande då monstren inte kommer från en annan planet utan från en ö....
XenoMorph
2004-12-10
Människor utklädda till gigantiska kycklingar som förstör modellbyggnader och blir anfallna av modellflygplan är väl aldrig fel. Filmen är även sevärd på grund av moralkakorna i slutet.

2004-12-06
så jävla ägigt
blajan
2004-10-31
så jävla dåligt