Kom ihåg mig
Glömt lösenord Logga in
Ange din e-postadress så skickas du en länk där du kan återställa ditt lösenord...
Inloggning Skicka
BETYG
3.2
av 5

Gatans lag


En professionell kassaskåpstjuv går med på att göra ett välbetalt uppdrag åt maffian. När han sedan vill dra sig tillbaka säger den lokala gudfadern nej.


Originaltitel Thief
Alternativ titel Violent Streets
Regissör Michael Mann
Manus Michael Mann
Genre Drama, Action, Kriminalare, Thriller, 80-tal
Skådespelare James Caan, Tuesday Weld, Willie Nelson, James Belushi, Robert Prosky, Tom Signorelli, Dennis Farina
Betygsätt Logga in eller bli medlem för att rösta
Betygsantal 605
Filmnummer 7995

Recensioner

Skapad 2019-12-11 av BobbyPeru
Michael Mann's (Manhunter, Heat) debutfilm från 1981 är en grovt underskattad rulle med James Cann (Sonny i Gudfadern) i en av sina bästa rolltolkningar. Filmen handlar om Frank (Caan) som är en...   Läs mer »

Kommentarer


LenWidleheyt
2020-07-13
Insåg att jag hade fel förväntningar på den här. Den ska ses som en gangsterfilm och inte en heistfilm.
LenWidleheyt
2020-07-11
Så jävla trött på alla stereotyper att jag inte orkar uppskatta det lilla andra som är kvar. Bra musik och en snygg heist-scen i mitten av filmen. Enormt förutsägbar och ganska meningslös.
Björkman
2018-12-06
Välsvarvad gangsterrulle med lagom mörka miljöer varvat med neonljus. Bra djup i huvudkaraktären. Lite minus dock för att en hel del är ganska förutsägbart.
kervisch
2016-11-25
3 av 5 godkänd
emilstjernholm
2016-04-22
Grymt underhållande film med snyggt foto och cool musik. Det märks att Winding Refn sneglat på denna litegrann när han gjorde Drive.
Xtro
2015-09-21
Frank är en väldigt intressant karaktär. Naiv, sårbar, hetlevrad och totalt principfast. Jag fann det anmärkningsvärt lätt att sympatisera efter scenen där han blottar hjärtat och visar collaget som beskriver hans dröm och efter scenerna med Willie Nelsons karaktär och efter att jag sett hur han reagerade när han förstod att Leo kunde ge honom ett barn. Jag förväntade mig inte heller att han skulle acceptera att man ljög för honom så ofta som han redogjorde för reglerna han spelar efter. Allt rasade när löftena och hjälpen han dittills fått att uppfylla drömmen blev så brutalt pissat på av Leo. Poliserna är korrupta, gudfadern är en iskall varg i mysfarbrorkläder och tjuven är förbluffande hederlig. Älskar Tangerine Dream och det vackra fotot.
triakel
2015-09-06
En stenhård Caan plus Tangerine Dream kan aldrig gå fel.
Semiramis
2015-05-10
Musiken är fantastisk!
Raimo_1985
2015-02-11
Så jäkla bra! Jag tycker om nästan allt med den här filmen, mörkret, natten, ljussättningen, ljuden, musiken av Tangerine Dream, de långa scenerna, James Caans skådespel, James Belushi, snygga actionscener, allt. Det enda jag undrar är varför vi ska bry oss om huvudkaraktären? Han skiter ju i allt och alla, verkligen. Men det är lite som Scarface eller Driver, man kanske inte behöver bry sig om karaktären.... En femma på denna.

2015-01-08
Det jag gillar är att filmen i sin helhet är lugn och försöker inte stressa fram något. Det får ta sin tid, det är värt det. Filmen öppnar storartat med nästan noll dialog och glider sedan in i ett lugnare uppbyggande/karaktärsutvecklande spår. ganska klassiskt, visst men det görs väldigt bra. Musiken av Tangerine Dream som även gjorde musik åt Friedkins Sorcerer är Överdrivet passande och bra. Som en penis i örat:) Det var svårt att sätta betyg direkt efter jag sett den. Jag kände att den måste smälta in ordentligt. Efter ett par timmar....Älskar musiken, den simpla men välgjorda handlingen, uppbyggnaden, Regin och fotot. Så betyget kan inte bli annat än 5
Visa äldre kommentarer »